Brabantse vlag voor nieuwsbrief PA 3 2

Nieuws uit de provincie

Beste Progressieveling,

Een paar dagen geleden hebben we de juli-editie van onze nieuwsbrief verstuurd, met diverse onderwerpen op gemeentelijk niveau. Bij deze een korte, afzonderlijke nieuwsbrief met één belangrijk thema: het nieuwe provinciebestuur van Noord-Brabant, mét de installatie van Bart Verkade als Statenlid!

Oud-partijvoorzitter en ons voormalig raadslid Bart Verkade is Statenlid geworden binnen de fractie van GroenLinks, nadat Hagar Roijackers is benoemd tot Gedeputeerde. Ongetwijfeld zal er nu veel op Bart afkomen, maar gelukkig heeft hij tijd gevonden om ook even een persoonlijk stukje te schrijven. Sterker nog: wil je iets weten over de provincie? Dan kun je gewoon contact met hem opnemen!

Natuurlijk zijn we blij met de nieuwe coalitie, waaraan alledrie onze moederpartijen deelnemen. We zijn benieuwd naar de resterende bestuursperiode en wensen Bart heel veel succes en plezier als Statenlid! #Samen kom je verder

Met hartelijke groet,

Fractie en bestuur Progressief Altena
Bloemen voor Bart Verkade - Statenlid GroenLinks Brabant

Uit de provincie

In Brabant besturen PvdA, GroenLinks en D66 weer samen!

Sinds vrijdag 16 juli heeft Noord-Brabant weer een compleet provinciebestuur, bestaande uit VVD, CDA en de partijen die hier in Altena ons Progressief Altena vormen. Er was een nieuwe coalitie nodig, nadat VVD en CDA het vertrouwen in Forum voor Democratie hadden opgezegd. FvD viel als gevolg van landelijke strubbelingen al snel in 3 provinciale partijen uiteen, waarna ook enkele zetels in Brabant niet meer konden worden opgevuld.

Inmiddels is de vertrouwde coalitie, waarmee in 2019 deze bestuursperiode ook begonnen is, in ere hersteld. Ook het oude coalitieprogramma blijft gelukkig leidend, zodat bezuinigingen op onder meer cultuur weer teruggedraaid kunnen worden. En er komt weer meer aandacht voor natuur, water, bodem én de stikstof-problematiek. En dat is ook goed nieuws voor Altena!

Dit betekent overigens ook dat de lijnen tussen Progressief Altena en de bestuurders van onze provincie weer kort zijn. En -uit ervaring weten we- dat (Progressief) Altena nu ook weer sneller iets voor elkaar kan krijgen.

Statenlid

De lijn is zelfs nog korter dan voorheen, omdat ik Statenlid ben geworden. Ik heb Hagar Roijackers opgevolgd in de Brabantse GroenLinks-fractie, nadat zij Gedeputeerde is geworden in het nieuwe provinciebestuur. Mijn portefeuilles zijn Mobiliteit, Financiën en Cultuur & Erfgoed. Daarnaast ben ik Coördinator Brede Welvaart en lid van de werkgroep gedeelde mobiliteit.
Andere voor ons bekende namen zijn de Gedeputeerden van D66 en PvdA, respectievelijk Annemarie Spierings en Stijn Smeulders. Stijn en Hagar liepen mee langs de deuren tijdens onze gemeenteraad-campagne in 2018. En Annemarie was gast bij ons energie-debat tijdens diezelfde campagne.
Tweet door Provincie Noord-Brabant op Twitter
Klik op bovenstaande afbeelding om op Twitter een kort filmpje van de beëdiging van de Gedeputeerden te bekijken.
Mocht u nu meer willen weten over wat de provincie voor Altena kan betekenen (of heeft u een specifieke vraag over de provincie), dan kunt u dus in het vervolg altijd direct contact met mij opnemen, via bverkade@psbrabant.nl of 06-115 110 40.

Tevens zal er in het najaar -indien corona-regels dat niet in de weg staan- een bezoek aan Provinciale Staten worden georganiseerd. Houd de activiteiten van Progressief Altena dus goed in de gaten.
Bart Verkade
GroenLinks-Statenlid Noord-Brabant
PA - voormalig voorzitter Bart Verkade
facebook twitter instagram 
Logo PA Post
Email Marketing Powered by MailPoet