Banner-Progressief-Altena-PA-Nieuwsbrief-4-raadsleden-2

Een heel mooi resultaat! ๐Ÿ—ณ๐Ÿ’š

Beste Progressieveling,

Op 14, 15 en 16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Afgelopen maandag is de uitslag definitief vastgesteld. Via deze ingelaste nieuwsbrief delen we graag hoe wij het resultaat ervaren. Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar jouw feedback!

Daarnaast kondigen we alvast de volgende Algemene Ledenvergadering (ALV) aan. Deze is -onder voorbehoud- op donderdagavond 28 april. Mogelijk passen we deze datum nog aan om in te spelen op de eventuele coalitievorming, maar zet deze datum alvast in je agenda. ๐Ÿ—“

Met vriendelijke groet,

Bestuur Progressief Altena

Bestuur blij met goede resultaat

De verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad van Altena hebben voor Progressief Altena een goed resultaat opgeleverd. Een jaar geleden zijn we begonnen met het verkiezingsprogramma, de kieslijst is gemaakt en er is enthousiast campagne gevoerd. Velen hebben de schouders eronder gezet en nu plukken we daarvan de vruchten:

We hebben in totaal 3536 stemmen gekregen, 751 meer dan in 2018! ๐ŸŽ‰

Daarmee is ons aandeel van 12,6% naar 14,1% gegroeid. Bijna hebben we ons doel van een 5e zetel bereikt. Hiervoor kwamen we maar zo'n 60 stemmen tekort en natuurlijk is dat ergens toch jammer. Maar, we zijn erg blij met het zilver. In alle kernen, met uitzondering van Meeuwen, zijn we gegroeid. Vooral de groei in de kern Werkendam (van 260 naar 415 stemmen) betekent veel voor ons. โ€˜Progressiefโ€™ is een politiek merk geworden met een stevige en groeiende achterban.

De raadsleden voor de nieuwe periode tot en met 2026 zijn:
  1. Christian (1414 stemmen)
  2. Anne-Wil (538 stemmen)
  3. Marloes (met voorkeur, 278 stemmen)
  4. Rieka (252 stemmen)
Omdat Marloes meer dan 25% van de kiesdeler kreeg (drempel: 25% van 815 stemmen), heeft zij recht op een zetel. Marloes passeert vervolgens Sjaak, Mariska en Rieka.

Op 29 maart wordt afscheid genomen van de raadsleden uit de afgelopen raadsperiode, op 30 maart worden de nieuwe raadsleden geรฏnstalleerd.
๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Meer weten over de verkiezingsuitslag?
Kijk op de website van gemeente Altena.

๐Ÿ“… Activiteiten

Algemene ledenvergadering

Onder voorbehoud van actualiteiten rondom formatie nieuwe coalitie.

๐Ÿ—“ 28 april 2022

Logo Progressief Altena PA met partijen
Volgens onze planning zullen we op 28 april weer een fysieke ALV organiseren. Mogelijk passen we deze datum aan om in te spelen op een eventuele coalitievorming.
Na een intensieve verkiezingscampagne was het voor ons belangrijk om deze periode ook gezamenlijk af te sluiten. Daarom hebben diverse bestuursleden, fractieleden en vrijwilligers tijdens een gezellige avond gedineerd in 't Uivernest in Hank.
Pieter-Ad-Rieka-Marloes-Fenneke-Anne-Wil-Len-Joop-Uros-tijdens-diner-in-Uivernest-Hank
Kiezers, bedankt! ๐Ÿ’š๐Ÿ’ช๐Ÿผ We gaan nu weer snel voor u/jullie aan de slag!
facebookย twitterย instagramย 
Logo Progressief Altena PA met partijen
Email Marketing Powered by MailPoet