Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!
Progressief Altena - Samen kom je verder
Voor een sociaal, duurzaam en kansrijk Altena.

Deel dit artikel: 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Altena Schoon! Werelds initiatief waar we blij van worden
Gepubliceerd:

Onder een heerlijk zonnetje heeft Progressief Altena afgelopen zaterdag tijdens de World Cleanup Day maar liefst vijftien volle zakken aan zwerfvuil verzameld. Vijftien zakken die de aankomende jaren niet voor schade zullen zorgen!

Geschreven door

Wijk en Aalburg, Werkendam, Veen, Woudrichem, Hank, Rijswijk en Sleeuwijk zijn na de actie een stuk schoner. Het blijft verbazingwekkend wat er aan afval in een paar uur verzameld kan worden.
In verschillende teams ruimden we een uur per plaats op.
Ook teams van Oerlemans Packaging, die de zakken verstrekten, waren deze dag actief.

Plastic flesjes, blikjes, bierflesjes, papier,sigaretten, kauwgom zijn veel voorkomende vondsten.
Maar ook voorwerpen zoals onderdelen van een stofzuiger, een gevarenpion, stuk uitlaat, kleding en verschillende zakjes van drugs.
Allemaal stuk voor stuk voorwerpen en materialen die niet in het milieu thuis horen.
Zo vormen de grote hoeveelheden blikjes in de bermen een groot risico voor dieren.
Nu de bermen gemaaid gaan worden veranderen de blikjes in talloze scherpe kleine stukjes en sliertjes die in het voer van bijvoorbeeld koeien komen. De gevolgen van het eten van dit materiaal is desastreus!
Dat het zwerfafval de gemoederen bezig houdt werd de afgelopen zomer wel duidelijk, ook kregen we tijdens de actie veel positieve bijval en complimenten.

Een opruimactie alleen is niet genoeg, de knop moet om!

Willen we blijven genieten van de natuur en dagjes strand zullen we met elkaar een verandering in gang moeten zetten. Afval gaat in een vuilnisbak of mee naar huis, zie je afval liggen raap het op en gooi het weg. Simpel? Jazeker maar gezien de grote hoeveelheden afval kan het niet vaak genoeg gezegd worden.
Alleen afgeven op de gemeente en overheid gaat geen vooruitgang geven, een schone leefomgeving begint immers bij jezelf en onszelf.
Milieubewust een stoffig imago,te ingewikkeld? Anno 2018 zijn er genoeg mooie initiatieven te vinden die niet alleen makkelijk toe te passen zijn maar in sommige gevallen ook nog eens bijdragen aan een goede gezondheid zoals bijvoorbeeld Trash Walking of Plogging.

Progressief Altena streeft naar een duurzaam en schoon Altena .
We steunen iedereen die zich inzet voor een beter milieu en werken aan mogelijkheden om onze leefomgeving schoon te maken en schoon te houden, voor nu en voor later!
Samen kom je verder!

Namens Progressief Altena
Fenneke Snippe

Logo Progressief Altena

Welkom

Welkom op de nieuwe website van Progressief Altena!

Onze website heeft een ander design gekregen. We hopen dat het snel vertrouwd zal zijn. Als je op- of aanmerkingen hebt, schroom niet om een e-mail te sturen naar het algemene e-mailadres.