Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

ANV en Progressief Altena creëren samen fleurige linten

Het was donderdagavond 27 april een drukte van jewelste in het hart van Altena!
Aan de Hillsestraat in Babyloniënbroek reikte de Agrarische Natuurvereniging (ANV) Altena-Biesbosch gratis bloemenzaad uit aan particulieren en boeren die hun tuintjes en akkerranden willen inzaaien met een bloemenpracht!

Geschreven door

Christian neemt eerste zakje bloemenzaad in ontvangst van de Agrarische Natuurvereniging (ANV) Altena-Biesbosch

Namens Progressief Altena mocht ik het eerste zakje bloemenzaad uit handen van de voorzitter Minette Straver ontvangen. Beide streven we naar een eiland waar de natuur verweven is in het dagelijks leven.
In de woonwijken, de landbouwgronden en zelfs op de industrieterreinen is veel meer mogelijk dan nu het geval is.

Gezamenlijk willen we Altena dooraderen met prachtige bijen- en bloemenlinten die niet alleen de biodiversiteit en voedselproductie ondersteunen, maar bijvoorbeeld ook een prachtig decor vormen voor de vele recreatieve routes! Herinneren we ons het jaar van vGogh nog? Hoeveel mensen hebben toen langs die kilometers zonnebloemen gereden? Een ware bron van ontspanning en geluk!

Dat de waardering voor een bloemrijk Altena onder de mensen groot is, liet de enorme toestroom wel zien! Vanuit alle hoeken van het eiland kwamen mensen voor een praatje, koffie met koek, maar bovenal een zakje bloemzaad met uitleg hoe dit zo goed mogelijk kan zorgen voor een fleurige tuin.
Voor Progressief Altena wederom een steun in de rug om in de gemeente Altena te blijven inzetten voor natuur inclusief wonen en werken!

Christian Alderliesten