Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Inspirerend bezoek aan KZB4all

Gepubliceerd: 10 februari 2022

KZB4ALL (KozakkenBoys voor iedereen) begeleidt mensen uit Altena die -om wat voor reden dan ook- moeite hebben om deel te nemen aan de maatschappij. De stichting wil hen toekomstperspectief bieden en doet dit door een programma aan te bieden gericht op participatie, re-integratie, educatie en gezondheid.

Geschreven door

Marloes Hofstede
Marloes Hofstede
Mat met logo van Kozakken Boys

In de opzet is KZB4ALL een losse stichting binnen de voetbalvereniging Kozakken Boys. De deelnemers komen 2 dagen per week naar het complex. Zij doen hier onder andere klusjes op het terrein, krijgen coaching (bijv. sollicitatietraining) en worden ook letterlijk in beweging gezet door sportactiviteiten.

Op het moment van ons bezoek waren er 5 deelnemers aanwezig. De meesten van hen waren inmiddels ook op de andere dagen al bezig met werk of stage bij bedrijven uit de regio. Ze waren allemaal enthousiast over KZB4ALL en blij dat ze eraan deel mochten nemen. We hebben schrijnende verhalen gehoord over hun situatie voor die tijd.

We hebben hen ook gevraagd wat er beter kan in Altena. Waar ze het sowieso allemaal over eens waren, is het openbaar vervoer! Doordeweeks rijdt de buurtbus alleen tijdens de spits en in het weekend helemaal niet. Het belemmert hen in het deelnemen aan de maatschappij.

Daarnaast wordt er ook maatwerk gemist. Een deelnemer moet nu op de fiets van zijn dochter naar zijn werk, omdat er al heel lang gesteggeld wordt over het wel of niet vergoeden van een fiets. Juist zo’n fiets of goed openbaar vervoer kan hen helpen iets meer uit hun isolement te komen.

Ook kwam (wederom) ter sprake dat de gemeente regelmatig moeilijk bereikbaar is. Letterlijk door de slechte bereikbaarheid, maar ook door hen jaren aan hun lot over te laten. Corona heeft hier ook geen goed aan gedaan. Dit zijn signalen die we zeker meenemen en waarvoor we ons (blijven) inzetten. Een waardevol en inspirerend bezoek, met dank voor de gastvrijheid!

Namens de top 10 van de kieslijst,

Mariska Bor (burgerraadslid en nr. 4) & Marloes Hofstede (nr. 6)

Mariska Bor, Jeannine van Ekeren en Marloes Hofstede lachend en met de duimen omhoog voor een trap op het terrein van Kozakken Boys
Bezoek aan KZB4All met vlnr. Mariska Bor, Jeannine van Ekeren en Marloes Hofstede
Deel dit artikel op: