Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.

HomeNieuws

Deel dit artikel:
Inspirerend bezoek aan KZB4all
Gepubliceerd:

KZB4ALL (KozakkenBoys voor iedereen) begeleidt mensen uit Altena die -om wat voor reden dan ook- moeite hebben om deel te nemen aan de maatschappij. De stichting wil hen toekomstperspectief bieden en doet dit door een programma aan te bieden gericht op participatie, re-integratie, educatie en gezondheid.

Geschreven door

Mat met logo Kozakkenboys KZB4All 2 2

In de opzet is KZB4ALL een losse stichting binnen de voetbalvereniging Kozakken Boys. De deelnemers komen 2 dagen per week naar het complex. Zij doen hier onder andere klusjes op het terrein, krijgen coaching (bijv. sollicitatietraining) en worden ook letterlijk in beweging gezet door sportactiviteiten.

Op het moment van ons bezoek waren er 5 deelnemers aanwezig. De meesten van hen waren inmiddels ook op de andere dagen al bezig met werk of stage bij bedrijven uit de regio. Ze waren allemaal enthousiast over KZB4ALL en blij dat ze eraan deel mochten nemen. We hebben schrijnende verhalen gehoord over hun situatie voor die tijd.

We hebben hen ook gevraagd wat er beter kan in Altena. Waar ze het sowieso allemaal over eens waren, is het openbaar vervoer! Doordeweeks rijdt de buurtbus alleen tijdens de spits en in het weekend helemaal niet. Het belemmert hen in het deelnemen aan de maatschappij.

Daarnaast wordt er ook maatwerk gemist. Een deelnemer moet nu op de fiets van zijn dochter naar zijn werk, omdat er al heel lang gesteggeld wordt over het wel of niet vergoeden van een fiets. Juist zo’n fiets of goed openbaar vervoer kan hen helpen iets meer uit hun isolement te komen.

Ook kwam (wederom) ter sprake dat de gemeente regelmatig moeilijk bereikbaar is. Letterlijk door de slechte bereikbaarheid, maar ook door hen jaren aan hun lot over te laten. Corona heeft hier ook geen goed aan gedaan. Dit zijn signalen die we zeker meenemen en waarvoor we ons (blijven) inzetten. Een waardevol en inspirerend bezoek, met dank voor de gastvrijheid!

Namens de top 10 van de kieslijst,

Mariska Bor (burgerraadslid en nr. 4) & Marloes Hofstede (nr. 6)

Bezoek KZB4ALL 3 4
Bezoek aan KZB4All met vlnr. Mariska Bor, Jeannine van Ekeren en Marloes Hofstede

Nieuws

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook