Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.

HomeNieuws

Deel dit artikel:
Bezoek aan Werkendamse haven
Gepubliceerd:

Deelnemers aan de intensieve cursus gemeentepolitiek waren, samen met raadsleden en bestuursleden van Progressief Altena, te gast bij CCM3 en Werkendam Maritime Industries (WMI). We mochten vernemen dat Nederland meer dan 7.500 binnenvaartschepen telt en dat Werkendam de 3e binnenvaarthaven is van ons land. Spijtig is dat bedrijven uit Werkendam vertrekken vanwege ruimtegebrek.

Geschreven door

Bezoek aan de haven in Werkendam

Na een interessant kijkje op een enorm schip-in-afbouw, was er aandacht voor de rol die de gemeente kan spelen voor een goed ondernemersklimaat voor een bedrijf als CCM3. Hoog op de wensenlijst staat de uitbreiding van de havencapaciteit, maar ook een betere bereikbaarheid is een must. De files op de A27 zijn een obstakel voor personeel en door het beperkte openbaar vervoer (bus en veerpont) haken stagiaires af.

Daarnaast hebben bedrijven last van de versobering van de sluistijden en worden beveiligingsmaatregelen in het havengebied als wens aan Progressief Altena mee gegeven. Eén of meerdere van genoemde punten zullen zeker aandacht krijgen in het verkiezingsprogramma dat momenteel geschreven wordt.

Nieuws

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook