Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Bezoek aan Werkendamse haven

Bezoek aan Werkendamse have aan maritieme sector

Deelnemers aan de intensieve cursus gemeentepolitiek waren, samen met raadsleden en bestuursleden van Progressief Altena, te gast bij CCM3 en Werkendam Maritime Industries (WMI). We mochten vernemen dat Nederland meer dan 7.500 binnenvaartschepen telt en dat Werkendam de 3e binnenvaarthaven is van ons land. Spijtig is dat bedrijven uit Werkendam vertrekken vanwege ruimtegebrek.

Geschreven door

Na een interessant kijkje op een enorm schip-in-afbouw, was er aandacht voor de rol die de gemeente kan spelen voor een goed ondernemersklimaat voor een bedrijf als CCM3. Hoog op de wensenlijst staat de uitbreiding van de havencapaciteit, maar ook een betere bereikbaarheid is een must. De files op de A27 zijn een obstakel voor personeel en door het beperkte openbaar vervoer (bus en veerpont) haken stagiaires af.

Daarnaast hebben bedrijven last van de versobering van de sluistijden en worden beveiligingsmaatregelen in het havengebied als wens aan Progressief Altena mee gegeven. Eén of meerdere van genoemde punten zullen zeker aandacht krijgen in het verkiezingsprogramma dat momenteel geschreven wordt.