Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!
Progressief Altena - Samen kom je verder
Voor een sociaal, duurzaam en kansrijk Altena.

HomeNieuws

Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Buurtpreventie WhatsApp
Gepubliceerd:

De discussie over sommige uitlatingen in de Aalburgse Buurt WhatsApp groepen heeft tot nogal wat reacties geleid. De werkelijke aanleiding voor de kritiek is daarbij een beetje uit het oog verloren. Volgens mij heeft niemand gezegd dat deze WhatsApp groepen geen goede rol kunnen vervullen en ook de beheerders zijn niet persoonlijk beschuldigd van discriminatie of racisme. Ik heb er dan ook geen enkel probleem mee als dit in een of andere vorm wordt voortgezet.

Geschreven door

Maar iedereen die betrokken is bij deze  vorm van communiceren neemt wel een bepaalde verantwoordelijkheid op zich. Dat geldt voor de deelnemers, voor de beheerders en ook voor de overheid die dit promoot en stimuleert. Met name voor de beheerders is deze verantwoordelijkheid moeilijk in te vullen. Ik heb daar alle begrip voor, maar dat betekent niet dat we stigmatiserende en discriminerende uitingen maar stilzwijgend moeten accepteren. Het risico dat we het normaal gaan vinden (dat het een van onze normen wordt) is wat mij betreft het werkelijke probleem. Het is dus jammer dat de meeste reacties zich hoofdzakelijk richten op de verdediging van het middel (het werkt toch zo goed!) en de beheerders (handen voor in het vuur!).

Ook de boodschappers van de kritiek (de beste stuurlui staan aan wal!) zijn natuurlijk niet het echte probleem. Het echte probleem schuilt erin dat wij als samenleving te weinig doen aan het voorkomen en bestrijden van discriminatie en racisme. Daar hoor ik in de reacties helaas te weinig over. De aandacht van het echte probleem afleiden via verontwaardiging over vermeende aanvallen op de WhatsApp groepen is wat mij betreft dan ook gemakzuchtig en een tikkeltje hypocriet.

Kees de Waal.

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook