Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Christian Alderliesten opvolger Paula Jorritsma als lijsttrekker Progressief Altena

Groepsfoto van de top 10

Tijdens onze Algemene Ledenvergadering op 7 oktober hebben onze leden Christian Alderliesten aangewezen als nieuwe lijsttrekker. Daarmee is Christian de opvolger van Paula Jorritsma, die lijsttrekker was tijdens de verkiezingen van 2018. Naast de nieuwe lijsttrekker werden ook het verkiezingsprogramma én de nummers 2 t/m 10 van de kieslijst bekendgemaakt. Paula is de huidige wethouder zorg, werk, welzijn en cultuur voor onze gemeente, een functie die zij ook bekleedde in de voormalige gemeente Woudrichem.

Geschreven door

Met Christian Alderliesten als lijsttrekker kiezen we opnieuw voor een verbinder die niet bang is om het debat op te zoeken met andere partijen. Zijn deskundigheid als stedenbouwkundige komt vaak van pas en hij loopt al een tijdje mee in onze partij, eerst als gemeenteraadslid in de vroegere gemeente Werkendam en momenteel als raadslid in Altena.

Vooruitblik

Christian kijkt graag vooruit: “Of het nu gaat over de zorg, de energietransitie, woningbouw, mobiliteit of werkgelegenheid: op heel veel thema’s moeten nog flinke stappen worden gezet richting de ‘groen-blauwe oase’ die Altena zou kunnen zijn! Het is nu of nooit. Hiervoor hebben we iedereen nodig: (maatschappelijke) organisaties, verenigingen, kerkgemeenschappen en de vele vrijwilligers. Juist de gemeente kan dit #MogelijkMaken!

Of het nu gaat om cultuur(historie), natuur, landschap of die karakteristieke eigenheid van onze kernen: onze (klein)kinderen moeten kunnen blijven genieten van àl deze kwaliteiten. Eenmaal gekapt, gesloopt of dichtgebouwd, krijgen we die kwaliteit nooit meer terug. Er ligt dus een grote uitdaging om hierin een harmonie te vinden met belangrijke thema’s als woningbouw, bedrijventerreinen en energievoorziening. Deze ambities kosten niets extra, duren óók niet langer, maar zorgen wèl voor een blijvend gezonde, mooie leefomgeving in Altena. Dat is waar ik me namens Progressief Altena de komende vier jaar weer maximaal voor wil inzetten.”

Verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma zal op korte termijn aan de website worden toegevoegd. Tijdens de ALV zijn er nog enkele amendementen aangenomen, die eerst in het nieuwe programma zullen moeten worden opgenomen. Natuurlijk zullen we de rest van de top van de kieslijst binnenkort ook aan je voorstellen!

Gerelateerd nieuws