Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Corona

Gepubliceerd: 24 maart 2020

Ook Altena is in de ban van het Corona virus. Het aantal besmettingen stijgt en er is veel onzekerheid over de uiteindelijke omvang en de duur van deze crisis. Duidelijk is wel dat met name ouderen en mensen met een zwakke gezondheid het meeste risico lopen. We moeten daarom de regels van het RIVM niet zien als een vrijblijvend advies, maar als een dure individuele plicht om verspreiding van het virus te beperken en deze kwetsbare groepen te beschermen.

Geschreven door

Progressief Altena Profielfoto 1 1
Progressief Altena

Die maatregelen zijn ingrijpend want juist ouderen en zieken hebben behoefte aan contact en steun van dierbaren, en die behoefte is natuurlijk wederzijds. Maar het vermijden van contact is op dit moment het beste middel om verspreiding van het virus te tegen te gaan. Gelukkig is de zorg voor onze ouderen en zieken in goede handen. We kunnen alleen maar diep respect hebben voor al die zorgverleners die zich dagelijks inzetten voor deze groepen. Dat respect geldt natuurlijk ook voor al die anderen die ervoor zorgen dat de primaire zaken in ons leven zo “normaal” mogelijk door kunnen gaan.

Ondergeschikt aan het persoonlijk leed en de sociale beperkingen leidt de crisis ook tot tal van praktische problemen in de samenleving. Dat geldt ook voor het functioneren van de gemeente en de gemeenteraad. Veel bijeenkomsten gaan niet door en de behandeling van veel onderwerpen wordt vooruitgeschoven. Gelukkig kan dat ook vaak maar soms is het nemen van besluiten toch noodzakelijk om grote nadelige gevolgen te voorkomen. Om binnen de richtlijnen van het RIVM toch de meest essentiële zaken te kunnen behandelen en hoe u daarvan op de hoogte kunt blijven zijn er afspraken gemaakt die op deze pagina van de website van de gemeente te vinden zijn.

Ook de fractie van Progressief Altena past zich natuurlijk aan. Fractievergaderingen zullen zoveel mogelijk online plaatsvinden. Het bezoeken van fractievergaderingen is voorlopig dus niet mogelijk maar dat betekent niet dat wij voor u onbereikbaar zijn. Via de contactgegevens op onze website kunt u zowel onze raadsleden als onze wethouder benaderen met vragen of suggesties want ons motto “Samen kom je verder” geldt zeker ook in moeilijke tijden.

Deel dit artikel op: