Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.

HomeNieuws

Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Extra steun voor vluchtelingen
Gepubliceerd:

Vluchtelingenwerk Altena krijgt financiële armslag van de gemeente Werkendam (en mogelijk ook van Woudrichem) om in noodgevallen leningen te verstrekken aan vluchtelingen die zich nieuw in de gemeente vestigen. Dit is het positieve gevolg van wat Progressief Altena in de raadscommissie Inwoners heeft aangekaart.

Wat is het geval:

Vluchtelingen die zich nieuw in een gemeente vestigen betalen de volle pond aan huur, zorgverzekering, nutsvoorzieningen, enz terwijl ze minimaal twee tot drie maanden moeten wachten voordat de belastingdienst met de eerste huur- en zorgtoeslag over de brug komt. Dit kan maandelijks honderden euro’s schelen en tot effect hebben dat mensen aangewezen zijn op de voedselbank en hun rekeningen niet kunnen betalen met boetes en schulden tot gevolg.

PA Werkendam is dus heel blij dat dergelijke situaties nu voorkomen kunnen worden omdat Vluchtelingenwerk Altena tijdelijke leningen kan verstrekken die terugbetaald worden zodra de huur- en zorgtoeslag met terugwerkende kracht ontvangen worden. Mooi resultaat voor Progressief Altena. Maar nog veel mooier natuurlijk voor de vluchtelingen in onze gemeente!

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook