Installatie gemeenteraad Rieka Marloes Lilly Fenneke Christian Anne-Wil

Fractie van Progressief Altena

Test

Heeft u een (politieke) vraag? Of wilt u iets onder de aandacht brengen? Neem dan contact op met een van onze (burger)raadsleden!

In de raadsperiode 2019 – 2022 heeft Progressief Altena 4 raadsleden en 3 burgerraadsleden in de gemeenteraad van Altena.

Zij vormen een divers, gemotiveerd en enthousiast team. Er wordt regelmatig overlegd ter voorbereiding op de diverse onderwerpen.

Christian Alderliesten - Progressief Altena

Christian Alderliesten

Raadslid
Portefeuille: Ruimte
WhatsApp: 06 5376 2162

Geboren in Giessen en later verhuisd naar Uitwijk. Daarna heb ik buiten de gemeente gewoond, maar sinds 2010 woon ik met m’n vrouw en twee kinderen in Hank. Ik ben voetballer geweest bij GRC’14 en nu trainer/coach bij Be-Ready.

De openbare ruimte -en met name woongebieden- heeft altijd mijn interesse gehad. Daarom heb ik het prima naar mijn zin als Stedenbouwkundige van gemeente Gorinchem.

Als raadslid in Altena wil ik een bijdrage leveren aan de samenleving. Ik draag de kennis bij die ik op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling heb opgedaan. Ook wil ik er zijn voor onze inwoners. Soms als vraagbaak, soms als klankbord en soms om net even dat ene zetje in de goede richting te geven.

Bewust omgaan met de beperkte ruimte is voor mij de grootste uitdaging. Dit met respect voor de unieke kwaliteiten van Altena op het gebied van natuur, cultuurhistorie en identiteit.

Lees hier enkele berichten van Christian.

Anne-Wil Maris - Raadslid Progressief Altena

Anne-Wil Maris

Raadslid
Portefeuille: Bestuur en Cultuur
WhatsApp: 06 2438 0308

Als historicus kijk ik misschien toch weer net even anders naar Altena. Een eiland tussen o.a. de Bergsche Maas, Afgedamde Maas en de Boven-Merwede. Rijk aan natuur (bv. Biesbosch) en cultuur (bv. Fort Giessen). Zodra ik over de Heusdense Brug rijd, voelt het voor mij weer vertrouwd. Dan ben ik weer thuis. Die ervaring heb ik al 26 jaar, want zolang woon ik in Rijswijk.

Zoveel mensen, zoveel ervaringen en meningen. En dat zie ik als voorrecht voor mij als raadslid. Ik zoek naar wat mensen verbindt en gebruik die passie graag voor actuele vraagstukken. Ik hoop dat ik mensen echt het gevoel kan geven dat ik naar ze luister en we tot passende oplossingen komen. Zo wil ik inwoners en gemeente meer met elkaar verbinden.

Lees hier enkele berichten van Anne-Wil.

Rieka Verbeek-Vos - Raadslid Progressief Altena

Rieka Verbeek-Vos

Raadslid
Portefeuille: Sociaal, maatschappelijk & sport
WhatsApp: 06 5100 8282

Met veel plezier woon ik in Wijk en Aalburg. Ik ben 34 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Naast raadslid werk ik 3 dagen per week als Juridisch secretarieel medewerker bij een rechtsbijstandverzekeraar. Het is een geweldig gevoel om als raadslid te worden gekozen en verantwoordelijk te zijn voor de vertegenwoordiging in de Raad. De kennis en ervaring van mijn andere baan helpen me daarbij enorm.

Als raadslid wil ik vooral bereiken dat mensen door de gemeente gehoord worden. Met name de mensen die wat minder goed of snel naar een gemeente zullen stappen en daar dus minder bekend mee zijn. Daarnaast wil ik kinderen en jongeren tot 18 jaar een stem geven. Denk bijvoorbeeld aan de busverbindingen en uitgaangsgelegenheden op ons eiland. Ook vind ik dat alle kinderen in Altena moeten kunnen leren zwemmen.

Lees hier enkele berichten van Rieka.

Lilly van den Ende - Burgerraadslid Progressief Altena

Lilly van den Ende

Burgerraadslid