Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Glühwein met cognac

In de laatste nieuwsbrieven was een aantal bijdragen nogal kritisch van toon, zeker ook die van ondergetekende. Gerard Paans, voorman van het CDA in Werkendam, maakte in zijn column een opmerking over het zure karakter ervan; hij bedoelt waarschijnlijk onze zeer kritische geluiden naar zijn partij. Tegelijkertijd zegt hij dat PA (daarom) in zijn ogen niet meer is dan een voortzetting van de PvdA in Altena. Oude wijn in nieuwe zakken, zeg maar. Die laatste opmerking is voorspelbaar en zullen we nog veel vaker horen.

Over het eerste heeft hij in zijn column een punt.

De lezer van de nieuwsbrief wordt niet vrolijk van teveel aan negatieve berichtgeving, hoe gerechtvaardigd deze in de ogen van de schrijvers ook is. Daarom moeten we niet teveel naar andere partijen kijken maar uitgaan van eigen kracht. Een goed voornemen voor 2014: een streep eronder en positief het nieuwe jaar in.

Daar is ook alle reden toe. Want PA staat voor vernieuwing, niet alleen in denken, maar ook in mensen die actief willen worden in de lokale politiek. Binnen twee jaar is een nieuwe politieke partij uit de grond gestampt, die met succes een begin heeft maakt met de samenwerking van progressieve krachten in Altena. Er is een partijbestuur, samengesteld uit leden van D’66, Groen Links en PvdA en in verbazend korte tijd zijn nog voor de komende gemeenteraadsverkiezingen prachtige verkiezingslijsten opgesteld. Zowel in Woudrichem als in Werkendam staan bij de eerste vijf drie nieuwe namen met een verschillende politieke achtergrond. En natuurlijk wordt gebruik gemaakt van de politieke ervaring in en organisatiestructuur van de PvdA, die bij de andere partijen (nog) niet aanwezig is. PA is een mix van ervaring en nieuwe talenten en dat heeft al geleid heeft tot inspirerende discussies. Om de vergelijking maar door te trekken: PA is glühwein, vermengd met een flinke scheut cognac, geschonken in fonkelende (warmtebestendige) wijnglazen.

Daar gaat politiek Altena het nog warm van krijgen.