Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.

HomeNieuws

Deel dit artikel:
HartenBrigade in het zonnetje gezet
Gepubliceerd:

Afgelopen vrijdag heeft Progressief Altena de HartenBrigade in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun inzet in onze gemeente.

Geschreven door

‘Met kleine dingen een groot verschil maken’

Standpunt sociaal - Bloemen voor de HartenBrigade
Vlnr: Anne-Wil Maris, Janine Kant, Nicolette van Andel, Rieka Verbeek-Vos

We spraken, op gepaste afstand, met Nicolette van Andel en Janine Kant.

De HartenBrigade, onderdeel van Trema, is een initiatief om mensen samen te brengen en aan elkaar te verbinden. In de sfeervol ingerichte ruimte in de Jager in Giessen wordt er van alles georganiseerd, zoals een Syrisch en Iraans buffet, een schilderochtend en een crea-café. Iedereen is hier van harte welkom. Ook is er het afgelopen jaar veel werk verzet om het Groene Hart te realiseren: een plaats waar mensen elkaar ontmoeten en waar er gezaaid en geoogst kan gaan worden. 

Wij vinden het mooi om te horen hoeveel initiatieven en ontmoetingen hier ontstaan: in de huiskamer van Altena!

Soepactie

Door de Corona-crisis zijn alle activiteiten stil komen te liggen en zijn er nieuwe acties opgezet om mensen te kunnen helpen in deze ingewikkelde tijd. Zo is onder andere de soepactie ontstaan. Na de eerste oproep stonden al snel veel vrijwilligers klaar en kwamen de eerste sponsoringen binnen om de actie van start te laten gaan. Liters soep worden er gemaakt die vervolgens rond worden gebracht bij mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Met de soep is ook een kaart bijgevoegd met telefoonnummers, zodat mensen kunnen bellen voor een praatje of voor een boodschap die ze nodig hebben.

Inmiddels zijn er een aantal weken verstreken, is er meer dan 1000 liter soep gemaakt, zijn vele kaarten de deur uit gegaan en zijn er mooie gesprekken gevoerd.

Wij willen graag Nicolette, Janine en alle vrijwilligers van de HartenBrigade een hart onder hun riem steken en hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet en ideeën voor een mooier Altena!

Fractie Progressief Altena

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook