Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Hitte…stress? Is de gemeente wel voorbereid?

Gepubliceerd: 15 augustus 2018

Altena zucht al weken onder intense droogte en hitte. Het watergebruik (drink- èn zwemwater) is inmiddels aan banden gelegd en hierdoor lijkt er nauwelijks nog een plek te vinden waar je lekker op je gemak kunt genieten van de zomer.

[elementor-template id=”4835″]

Hoe anders geldt dit voor de boomrijke plaatsen in onze gemeente. Voor hen die ruimte in hun tuin hebben voor een fraaie dakplataan, is het genieten als God in Frankrijk! Het enige dat nog ontbreekt is een fles gekoelde rosé, wat stokbrood en een potje Jeu-de-Boulles… héérlijk!
Voor het voorkomen van hittestress zijn bomen onontbeerlijk. Sterker nog: hoe meer, hoe beter!

Maar denk ook eens aan het verminderen van fijnstof, versterken van de biodiversiteit, oplossen van het waterproblemen en zelfs de waarde van je huis… allemaal wordt dit in hoge mate bepaald door een groene leefomgeving!

Negatieve trend doorbreken

Hoe wrang is het dan dat keer op keer Progressief Altena tevergeefs vraagt om ruimer opgezette wijken, waar het enige overgebleven stukje grasveld niet binnen een jaar betegeld wordt omdat de parkeerdruk dit nu eenmaal noodzakelijk maakt?! Keer op keer wordt er gekozen voor nòg intensievere bouw, nòg meer inbreiding, nòg meer verstening, nòg meer hitte, nòg meer fijnstof, … nòg meer de verkeerde kant op!

Progressief Altena wil deze trend al járen keren en zal dit thema in de komende verkiezingen ook waar het maar kan aankaarten. Inmiddels zullen de andere partijen -na ruim een maand door de koperen ploert te zijn gegrild in de eigen woning- toch ook wel begrijpen dat dit zo niet langer kan?!

Christian Alderliesten
Progressief Altena

Deel dit artikel op: