Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Er groeit iets moois achter de gevel van Veldzicht

Op zaterdag 12 oktober was Progressief Altena uitgenodigd voor een rondleiding op Park Veldzicht, het voormalige openlucht-zwembad van Aalburg. Na de sluiting in verband met de komst van Aqua Altena werd het complex ter beschikking gesteld aan een stichting die de mogelijkheid kreeg om er iets moois van te maken. En dat is voor een groot deel al gelukt!

Geschreven door

Het project is opgezet door vrijwilligers. Op deze stralende dag werd verteld hoe alles tot stand is gekomen. Bij aanvang bleek veel door vandalisme vernield, waardoor er meteen al een beroep werd gedaan op het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers en anderen.

Maar dankzij die vrijwilligers en de steun van lokale ondernemers zijn de oude zwembaden omgetoverd tot vijvers waarin vissen, schildpadden en kikkers worden gehouden. Daarnaast zijn een aantal verblijven gerealiseerd voor onder andere varkens, dwergschapen, konijnen, vogels en kippen. Nu wordt er hard gewerkt aan een moestuin en zijn er plannen gemaakt voor een waterspeeltuin en een wandelpad door het bos.

Tijd voor de volgende stap

Inmiddels wordt ook samengewerkt met SOVAK, waardoor ook mensen met een beperking een plezierige dagbesteding vinden in het park Veldzicht. Met hun inzet en doorzettingsvermogen hebben de initiatiefnemers en vrijwilligers inmiddels wel aangetoond dat het plan levensvatbaar is en veel mogelijkheden biedt. Daarom is het volgens ons nu tijd voor een volgende stap.

De gemeente, als eigenaar van de grond en de gebouwen dient een actievere rol te gaan spelen om dit project te voltooien en in stand te houden. Sommige zaken, zoals het ontmantelen van de oude zwembadinstallaties, gaan het vrijwilligerswerk te boven en is ondersteuning vanuit de gemeente nodig. Het gaat daarbij niet alleen om geld, maar ook om betrokkenheid. Samen Doen dus!

Al met al een prachtig initiatief van betrokken inwoners. Voor Progressief Altena is dit een mooi voorbeeld voor projecten in onze nieuwe gemeente.

Wij willen Tonny, Reggie, Alie, Willie, Michel en de anderen bedanken voor alle informatie en de rondleiding.

Kees de Waal en Rieka Verbeek-Vos