Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.

HomeNieuws

Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Kansen voor atletiek niet verkeken, maar ook niet toegenomen
Gepubliceerd:

Het besluit over de vervolgstappen mbt de atletiek en hockey is in Werkendam van de agenda gehaald. Gelukkig maar, want anders had de Werkendamse raad ongetwijfeld besloten om pas na 1/1/2019 daadwerkelijk te praten over de aanleg van een atletiekbaan. Maar Progressief Altena had veel meer gewild! Samen met Philip den Haan van Lokaalbelang is Corine Verweij keihard bezig geweest om de handen op elkaar te krijgen voor het volgende:
• De atletiekbaan en het hockeyveld niet meer in één adem noemen, maar los van elkaar behandelen.
• Zo snel mogelijk een businesscase uitvoeren voor de aanleg van een atletiekbaan achter het Altena College en direct aansluitend daarover in de drie raden een besluit nemen (niet wachten tot na 1/1/19 dus)
• Eerst de onzekerheden wegnemen over o.a. de beoogde locatie van de hockey alvorens over te gaan tot een businesscase en een besluit.
Tot 5 minuten voor de vergadering leek dit te gaan lukken. In tegenstelling tot eerdere geluiden vanuit de fractieleden gaf het CDA toen ineens aan niet mee te gaan. Vervolgens trok Lokaalbelang zich met de staart tussen de benen terug uit het gehele proces en bleek zelfs de ChristenUnie geen betrouwbare collega meer.
Progressief Altena heeft het dus nog niet voor elkaar, maar onze hoop blijft gevestigd op een nieuw gelijkluidend voorstel voor de raden van Aalburg, Woudrichem en Werkendam. We hopen dat dit gaat in de richting die Progressief Altena tijdens de raad mee had willen geven. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan zullen we ons hier opnieuw hard voor maken.

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook