Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Kantine van de Crosser

Gepubliceerd: 10 november 2018

Progressief Altena is onaangenaam verrast door de suggestie van Altena Lokaal dat wij de renovatie van de keuken van de Crosser proberen tegen te houden. Onze werkelijkheid is een andere. In de commissievergadering van 30 oktober stond de behandeling van de tweede tussenrapportage op de agenda. Daarin was een krediet opgenomen van 40.000 euro voor de renovatie van de keuken. Op onze vraag waarom het college dit niet vooraf aan de raad had voorgelegd gaf wethouder Bakker toe dat dit eigenlijk wel gemoeten had. Zeker omdat deze verbouwing niet past in de discussie die de raad in juli gevoerd heeft.

Geschreven door

Anne Nieuwenhuis - Algemeen Bestuurslid en voormalig Burgerraadslid
Anne Nieuwenhuis

Het voorstel had dus niet verborgen moeten worden in de tweede tussenrapportage maar had apart besproken moeten worden. Nu het college voor opname in de tweede tussenrapportage gekozen heeft kan de raad pas op 27 november formeel instemmen met het voorstel. Voor Progressief Altena dus tijd genoeg om op bezoek te gaan bij de Crosser. Het is ontluisterend om de toestand van de keuken te zien. De sporthal is schitterend gerenoveerd en de bruine kantine oogt sfeervol. Maar de keuken is een drama en zal of je nu met vrijwilligers of professionals aan de slag gaat opgeknapt moeten worden.

Een bedrag van 40.000 euro lijkt ons gezien de situatie realistisch. Het enthousiasme van de nieuwe beheerder is groot en geeft ons alle vertrouwen dat de kantine in goede handen is. Dat betekent dat Progressief Altena dit onderdeel van de tussenrapportage op 27 november gaat steunen.

Wat overblijft is ons ongenoegen over de onjuiste informatie die Altena Lokaal de wereld in geholpen heeft. Wij waarderen de inzet van collega Den Haan voor de Crosser. Maar wij hadden van een partij, die net als Progressief Altena sport en bewegen als speerpunt heeft, wat meer sportiviteit verwacht.

Anne Nieuwenhuis
Raadslid PA Werkendam

Deel dit artikel op: