Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Leden stellen kandidatenlijsten Progressief Altena vast

ALMKERK – De kandidatenlijsten van Progressief Altena voor de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn maandagavond tijdens de ledenvergadering vastgesteld. De leden stemden volmondig in met de voorgestelde lijsten.

Progressief Altena, waarin de Partij van de Arbeid, D66 en GroenLinks lokaal samenwerken wordt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen vertegenwoordigd door een mix van ervaren mensen en nieuwkomers, afkomstig uit de verschillende ‘bloedgroepen’ die zijn te vinden binnen deze nieuwe progressieve partij. Heel bewust presenteert Progressief Altena de drie lijsten als één geheel,  PA is immers de enige partij die echt op de schaal van Altena werkt en straks ook een verkiezingsprogramma voor de streek zal presenteren. Altena is voor ons één geheel, een eiland waar we trots op zijn en met elkaar verder aan willen bouwen.

Aalburg

Kees de Waal voert de lijst aan in Aalburg. Kees is het huidig raadslid voor de PvdA, een generalist met brede belangstelling en dossierkennis. Hij gaat voor de inhoud, niet voor de vorm of politieke spelletjes. Marian van der Wal is de nummer twee en heeft haar kwaliteiten bewezen als wethouder en raadslid. Marian is als geen ander in staat om sociale gedrevenheid aan praktische oplossingen te koppelen.  Herman van Krieken op plaats drie was al eerder actief als sociaal betrokken raadslid in Aalburg.  Herman is een bevlogen strijder als het gaat om bescherming van natuur en milieu.

Op nummer 4 staat Arie Versteeg. Als burgerraadslid is hij al jarenlang betrokken bij de Aalburgse politiek. Daarnaast is Arie een gedreven vakbondsbestuurder die met groot gevoel voor rechtvaardigheid opkomt voor de rechten van werknemers. Nummer 5, Yvonne de Brieder-de Bock is in diverse periodes actief geweest als raadslid. Yvonne is gepokt en gemazeld in diverse besturen van sociaal-culturele organisaties en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de fractie. Johan Vos op plaats 6 is geworteld in de streek. Naast een grote sociale betrokkenheid beheerst hij ook de kunst tot relativeren, een waardevolle factor in de partij.

Werkendam

De lijst van Werkendam wordt aangevoerd door twee vertrouwde PvdA-gezichten, gevolgd door vier nieuwe namen. Lijsttrekker Corine Verweij zit sinds 2006 in de raad. Ze staat bekend om haar dossierkennis, haar initiatieven en de wijze waarop ze zich vastbijt in zaken die echt anders moeten. Ze is er scherp op dat de gemeente transparant, toegankelijk en rechtvaardig is en de kwetsbaren in de samenleving zijn altijd weer haar vertrekpunt. Op 2 staat Anne Nieuwenhuis. Als raadslid heeft hij de afgelopen vier jaar een prominente rol gespeeld in de discussies over duurzaamheid, de bedrijvigheid in de uiterwaarden bij Sleeuwijk en de derde haven. 

Eerste nieuwkomer op de lijst is Christian Alderliesten. Hij wil de bewaker zijn van de unieke kwaliteiten van ons rivierenland en tegelijkertijd de economische potenties benutten en de woonkwaliteit waarborgen. De doorgeslagen regulering van de samenleving is hem een doorn in het oog. Op vier staat Marjan den Bok, werkzaam in de gezondheidszorg. Haar jarenlange ervaring in de ondernemingsraad wil ze nu politiek benutten. Ze hoopt vooral haar steentje bij te dragen op gebied van de transities WMO, jeugdzorg en de  participatiewet.

Op vijf en zes staan twee ras Werkendammers. De prioriteiten van Ed den Besten liggen bij jeugd, openbare orde en veiligheid en Henk Admiraal weet door zijn bestuursfuncties bij verschillende sportverenigingen en zijn contactuele talenten als geen ander wat er in het Werkendamse speelt.

Woudrichem

Lijsttrekker voor Woudrichem is nieuwkomer Paula Jorritsma. In het profiel van de kandidaatstellingscommissie wordt zij omschreven als een verbinder, maatschappelijk actief, met als historica brede en diepe kennis van de streek. Op nummer 2 is gekozen voor ervaring in de persoon van IJm Baks, de huidige fractievoorzitter van de PvdA in Woudrichem. IJm heeft gedegen en brede ervaring in de gemeentepolitiek, beschikt over financiële deskundigheid en heeft kennis van doorlopende issues.

Bart Verkade op nummer 3 is ook een nieuw gezicht. Bart is een maatschappelijk betrokken ondernemer in de binnenscheepvaart. Ervaring deed hij onder meer op als docent bedrijfseconomie aan de Universiteit Utrecht en als gemeentesecretaris. Nummer 4 op de Woudrichemse kandidatenlijst, ‘mensenmens’ Wim Kant is op dit moment burgerraadslid voor de PvdA. Hij heeft lange en brede ervaring in de gemeentepolitiek.  Peter de Knegt op nummer 5 brengt nieuw elan als (onderzoeks) journalist en eindredacteur. Een ondernemende en onafhankelijk denker. Als fractieduwer en ombudsman is plaats 6 voor Joost Kant. Een sociaal bevlogen mens die zonder twijfel de grootste kennis, ervaring en bekendheid heeft met de gemeentepolitiek en de gemeente Woudrichem.