Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!
Progressief Altena - Samen kom je verder
Voor een sociaal, duurzaam en kansrijk Altena.

Deel dit artikel: 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Meer mensen profijt van inkomenstoeslag

Gepubliceerd:

Op initiatief van Progressief Altena besloot de Werkendamse raad unaniem om de doelgroep voor de Individuele Inkomenstoeslag uit te breiden naar inkomens tot 120% van het minimum. In het oorspronkelijke voorstel werden de toeslagen alleen toegekend aan mensen die gedurende drie aaneengesloten jaren een inkomen hadden tot 110% van het minimum. Namens PA stelde Corine Verweij voor mensen met een inkomen tussen de 110 en 120% van het minimum in aanmerking te laten komen voor de helft van de bedragen die echte minima krijgen. Immers ook mensen met een inkomen dat jarenlang niet boven de 110 tot 120% van het minimum uitkomt hebben weinig tot geen financiële armslag. En door uit te gaan van de helft van de bedragen die de groep tot 110% van het minimum krijgt, wordt de armoedeval verzacht als mensen net iets meer gaan verdienen.

Het voorstel werd door de voltallige raad én het college van Werkendam gesteund.

Tegelijkertijd bracht Progressief Altena een amendement van soortgelijke strekking in in de raad van Woudrichem. Ook hierop kwam een akkoord.

Geweldig dat hiermee weer tegemoetgekomen wordt aan een kwetsbare groep in de samenleving. Daar blijft Progressief Altena voor gaan!

Logo Progressief Altena

Welkom

Welkom op de nieuwe website van Progressief Altena!

Onze website heeft een ander design gekregen. We hopen dat het snel vertrouwd zal zijn. Als je op- of aanmerkingen hebt, schroom niet om een e-mail te sturen naar het algemene e-mailadres.