Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.

HomeNieuws

Deel dit artikel:
Meer mensen profijt van inkomenstoeslag
Gepubliceerd:

Op initiatief van Progressief Altena besloot de Werkendamse raad unaniem om de doelgroep voor de Individuele Inkomenstoeslag uit te breiden naar inkomens tot 120% van het minimum. In het oorspronkelijke voorstel werden de toeslagen alleen toegekend aan mensen die gedurende drie aaneengesloten jaren een inkomen hadden tot 110% van het minimum. Namens PA stelde Corine Verweij voor mensen met een inkomen tussen de 110 en 120% van het minimum in aanmerking te laten komen voor de helft van de bedragen die echte minima krijgen. Immers ook mensen met een inkomen dat jarenlang niet boven de 110 tot 120% van het minimum uitkomt hebben weinig tot geen financiële armslag. En door uit te gaan van de helft van de bedragen die de groep tot 110% van het minimum krijgt, wordt de armoedeval verzacht als mensen net iets meer gaan verdienen.

Het voorstel werd door de voltallige raad én het college van Werkendam gesteund.

Tegelijkertijd bracht Progressief Altena een amendement van soortgelijke strekking in in de raad van Woudrichem. Ook hierop kwam een akkoord.

Geweldig dat hiermee weer tegemoetgekomen wordt aan een kwetsbare groep in de samenleving. Daar blijft Progressief Altena voor gaan!

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook