Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Geef je mening over wind- en zonne-energie

Gepubliceerd: 14 augustus 2020

In 2015 heeft Nederland de klimaatafspraken van Parijs ondertekend. Het doel van deze afspraken is om alle bewoonde gebieden op de wereld leefbaar te houden door de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5ºC, maximaal 2ºC. 

Geschreven door

Progressief Altena Profielfoto 1 1
Progressief Altena

Om verdere temperatuurstijging boven de 2ºC te voorkomen, zullen we we onze uitstoot van broeikasgassen blijvend moeten verminderen. Dat kunnen we alleen bereiken door minder elektriciteit te gebruiken en over te stappen op duurzame energievormen, zoals elektriciteit uit wind- of zonne-energie. 

Dit vraagt om enorme aanpassingen. Hierover moeten duidelijke afspraken gemaakt worden en deze afspraken willen we ook uitvoeren. Voor een groot deel is dit afhankelijk van maatwerk. Daarom is Nederland onderverdeeld in 30 regio’s. Per regio wordt er gewerkt aan een Regionale Energie Strategie (RES).

Gemeente Altena bevindt zich in de RES-regio West-Brabant en inmiddels zijn de eerste plannen bekend. In de volgende fase is onze RES-regio benieuwd naar jouw mening en jouw oplossingen.

Daarom delen wij graag het bericht van gemeente Altena, waarin je jouw mening kunt geven via een onderzoek van onze regio. Vind jij dat er meer of minder ruimte moet zijn voor zonnepanelen? Of kies je liever voor windenergie? Praat mee over dit onderwerp en vul het onderzoek in. 

Let op: dit kan tot uiterlijk 31 augustus

Deel dit artikel op: