Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.

Onze verrichtingen

Hieronder vind je een overzicht van de moties, amendementen en schriftelijke vragen die de fractie heeft ingediend of soms mede heeft ingediend. Voor de leesbaarheid is er ook een korte uitleg over wat deze 3 instrumenten zijn.
Hieronder vind je een overzicht van de moties, amendementen en schriftelijke vragen die de fractie heeft ingediend of soms mede heeft ingediend.
Schriftelijke vragen
7 april 2022

Mensen met (maximaal 120% van) een minimuminkomen, hebben recht op een energietoeslag van €800,-. Deze toeslag is ingesteld ter compensatie van de snel stijgende energieprijzen. Diverse andere gemeenten accepteren al aanvragen, maar gemeente Altena nog niet.

Schriftelijke vragen
6 januari 2022

In oktober 2019 werd in Altena de eerste Veteranendag georganiseerd. Deze dag werd -mogelijk deels vanwege corona- niet meer herhaald. Dat is jammer, want het is belangrijk om waardering te blijven tonen voor de mensen die tijdens een uitzending -of bij andere operaties- bijzondere inspanningen leveren.

Motie
  • aangenomen
21 december 2021

Het wordt steeds duidelijker hoe de bezuinigingen in het Sociaal Domein worden vormgegeven. Het is ook belangrijk om te zien hoe mensen daardoor (kunnen) worden geraakt. Daarom hebben we per motie opgeroepen om in gesprek te gaan met belanghebbenden en deze is unaniem aangenomen.

Schriftelijke vragen
7 december 2021

Al langere tijd wordt er geprobeerd om afspraken te maken over het aantal kappers in Altena. Nu werd er opnieuw aan de bel getrokken. Zonder in te willen grijpen in het huidige aantal, hebben we het college gevraagd naar hun visie.

Schriftelijke vragen
29 november 2021

De laatste tijd krijgen we berichten van regelmatig vuurwerkoverlast in Altena. Na het lezen van nieuws over een vuurwerkhotline in een naburige gemeente, hebben we hierover schriftelijke vragen gesteld.

1 / 712Laatste

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook