Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!
Progressief Altena - Samen kom je verder
Voor een sociaal, duurzaam en kansrijk Altena.
Foto van gemeentehuis Altena
Motie aangenomen
Deel Motie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Huisvesting gemeente

Vóór de vorming van gemeente Altena heeft Progressief Altena tegen plannen voor een “nieuw”, centraal gemeentehuis gestemd. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de gemeente in zoveel mogelijk kernen zichtbaar en aanwezig is, in plaats van zich terug te trekken op een paar centrale plaatsen. Wij deden dit als enige partij, waardoor het bankkantoor in Almkerk is aangekocht om te dienen als nieuw gemeentehuis.

Uiteindelijk zijn de faciliteiten nu zoals ze zijn geworden en willen wij ons met name richten op dienstverlening. De nadruk ligt hier wat ons betreft bij goede dienstverlening: in het gemeentehuis en in satellietposten. Dit zijn kleine kantoren in diverse dorpskernen waar mensen laagdrempelig met vragen terecht kunnen. Dat het nieuwe gemeentehuis in gebruik is genomen betekent niet dat het onderwerp huisvesting volledig is opgelost.

Want al bij de ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis was duidelijk dat er te weinig ruimte in Almkerk is om alle medewerkers een werkplek te bieden. Dit vraagt om nieuwe beslissingen: gaat de gemeente het gebouw in Almkerk uitbreiden of gaan we op zoek naar alternatieven? Een alternatief zou kunnen zijn om te zoeken naar andere, geschikte locaties om in te richten als satellietpost. Ook kunnen de werkplekken misschien beter ondersteund worden met betere voorzieningen.

Met deze motie wordt het college gevraagd om de geraamde kosten en de noodzaak van de uitbreiding verder te onderzoeken en/of onderbouwen. Daarnaast wordt gevraagd om alternatieven in de afwegingen op te nemen.

Nieuws

20 maart 2018
Lees verder
20 maart 2018