Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.
Zwemmende kinderen

Schriftelijke vragen

Deel Schriftelijke vragen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vragen over vergoedingen stichting Leergeld

Helaas is het ook voor veel inwoners van Altena niet vanzelfsprekend om deel te nemen aan een sport of culturele activiteit. Voor hen zijn de financiële lasten gewoon te hoog. Gelukkig kan stichting Leergeld dan uitkomst bieden. Zij betalen contributie/lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen die dit financieel niet kunnen opbrengen.

Het was onduidelijk of zwemlessen ook worden gerekend tot bijdrages in contributie. Als dit het geval zou zijn, zouden kinderen met deze ondersteuning naast zwemlessen geen lidmaatschap van een sportvereniging vergoed krijgen. Gelukkig blijkt dit een misverstand te zijn en is het voor kinderen met deze financiële ondersteuning mogelijk om én veilig te leren zwemmen én lid te zijn voor een sportclub. Lees hieronder onze vragen en de beantwoording.

Vergoedingen vanuit Stichting Leergeld

  1. Bent u het met ons eens dat stichting Leergeld bedoeld is voor jongeren die zonder financiële hulp geen lid kunnen worden van een vereniging/club om zo een sport of culturele activiteit te kunnen beoefenen en daardoor een sociaal isolement voorkomen kan worden of juist uit een isolement kunnen komen omdat het sociaal belang net zo groot is als de sport zelf.
  2. Bent u het met ons eens dat indien de subsidie van stichting leergeld gebruikt wordt voor zwemlessen een jongere de keuze op een eigen sport ontnomen wordt.
  3. Bent u bereid om met het Stichting Leergeld in gesprek te gaan om te bezien of het mogelijk is om de jongeren naast de zwemles (A-B-C) ook nog een andere sport of culturele activiteit uit te laten oefenen?

Namens de fractie van Progressief Altena,

Rieka Verbeek-Vos

Nieuws

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook