Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!
Progressief Altena - Samen kom je verder
Voor een sociaal, duurzaam en kansrijk Altena.
Volkstuinen
Schriftelijke vragen
Deel 
Schriftelijke vragen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Volkstuinen Rijswijk

25 september 2019 heeft gemeente Altena een brief gestuurd aan huurders van volkstuinen aan de Rijswijkse Wiel. Er wordt hen gevraagd of zij bereid zijn om de huur op te zeggen, zodat er door een andere partij een plukroute gerealiseerd kan worden. O.a. vanwege de uiterlijke reactietermijn van 2 weken reageren sommige mensen vooral geschrokken.

Omdat de vraag niet van huurders of andere inwoners van Altena komt, komt de brief niet overeen met de nieuwe werkwijze van gemeente Altena waarbij van onderaf wordt gewerkt. Het is namelijk vooral de bedoeling om initiatieven van inwoners te ondersteunen. Dit alles is voor Progressief Altena aanleiding om enkele vragen aan het College te stellen.

In een reactie laat de gemeente weten inmiddels al met de huurders in gesprek te zijn gegaan. Er is benadrukt dat van dwang om de huur op te zeggen geen sprake is. Er ligt een plan om een plukroute te realiseren zodra er voldoende percelen beschikbaar zijn gesteld. Ook wordt het belang van zowel volkstuinen als een plukroute benadrukt: het combineren van prettige lichaamsbeweging, buiten zijn en veel mooi groen.

Nieuws

13 november 2019
Lees verder
13 november 2019
Logo Progressief Altena

Welkom

Welkom op de nieuwe website van Progressief Altena!

Onze website heeft een ander design gekregen. We hopen dat het snel vertrouwd zal zijn. Als je op- of aanmerkingen hebt, schroom niet om een e-mail te sturen naar het algemene e-mailadres.