Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Nieuws uit Woudrichem

EXTRA MENSKRACHT VOOR PA WOUDRICHEM

Door Peter de Knegt

De fractie van Progressief Altena in  Woudrichem is  afgelopen weken versterkt met de komst van het burgerraadslid Peter de Knegt ( tevens bestuurslid van PA sinds de verkiezingen van maart 2014). Ook PA-bestuurslid Remco van der Stelt is als ondersteuning toegetreden tot de fractie. Fractievoorzitter Bart Verkade is blij met de komst van het tweetal waardoor de werkdruk beter verdeeld kan worden over nu in totaal zes PA-leden. Afgelopen week is het zestal voor het eerst in volle sterkte aangetreden tijdens de opiniërende gemeenteraad. Over de exacte invulling van de portefeuilles wordt nog overlegd.

PA WOUDRICHEM HEET 300 ASIELZOEKERS WELKOM

De fractie in Woudrichem denkt dat tot circa 300 asielzoekers verantwoord kunnen worden opgevangen binnen de gemeentegrenzen van Woudrichem. ,,Het COA sprak al van 600 asielzoekers, maar dat aantal is gezien de bevolking te hoog gegrepen, ´´aldus Bart Verkade , fractievoorzitter van de PA in Woudrichem. Binnen de gemeenteraad is afgesproken dat de komst van asielzoekers wordt onderzocht. Eerder was sprake dat een tijdelijke asielboot zou aanmeren aan de oevers van de Maas, maar het COA zegt geen boot ter beschikking te hebben en voelt ook meer voor opvang aan wal. Op dit moment ligt het initiatief voor een mogelijk onderkomen bij het COA. Het COA praat onder meer met FORT bouw. Bart Verkade± ,,Wij wachten nu even af met welk initiatief het COA komt voordat wij er in de gemeenteraad verder over praten.´´

WINDMOLEN OP RECLAMEZUIL VOOR FOODRESTAURANT?

Geheel op eigen titel, maar dan toch. Afgelopen week is de gemeenteraad in Woudrichem bijgepraat over de plannen van de Almkerkse Albert Heijn ondernemer om achter de bioscoop en Rabobank in Almkerk een foodrestaurant op te richten. De PA juicht het lokale  initiatief van harte toe, maar is niet unaniem gelukkig met het plan een reclamezuil in de buurt van de snelweg A27 te plaatse om passanten te trekken. De vraag is of deze ´horizonvervuiling´ niet ten positieve kan worden gekeerd. Direct na de bijeenkomst afgelopen dinsdag ontstond al het idee bij enkele PA/leden om de reclamezuil te combineren met een windmolen: binnenkort energie neutrale broodjes in Almkerk? De discussie is geopend.