Nieuws

Wij geven graag een inkijkje in de onderwerpen waarmee we ons bezig houden. Hieronder vind je berichten over onze ervaringen en aankondigingen. Abonneer je op de RSS-feed als je automatisch op de hoogte gehouden wilt worden.
Wij geven graag een inkijkje in de onderwerpen waarmee we ons bezig houden. Lees hier onze berichten en aankondigingen.
  • Berichten per pagina

  • Herstel
21 juli 2021

Eind vorig jaar hebben we onderzoek gedaan naar het thema ‘eenzaamheid’. We kunnen concluderen dat het niet altijd goed zichtbaar is, maar zeker niet onderschat mag worden.

Lees verder
18 juli 2021

Kernenergie is geen schone energiebron, want waar laten we het kernafval bijvoorbeeld? In de bodem van Altena? Onze motie heeft ‘t niet gehaald, maar we zijn blij met de uitspraken van de wethouder.

Lees verder
13 juli 2021

Vandaag wordt de Kadernota 2022 besproken, inclusief de bijbehorende Algemene Beschouwingen.

Voor de fractie van Progressief Altena is de koers duidelijk: solidariteit staat centraal. In dit bericht lees je onze toekomstvisie.

Lees verder
24 mei 2021

Alle partijen in Altena zijn het erover eens dat er een fors woningtekort is én dat er daarom voortvarend moet worden gebouwd. Maar hoe gaan we dan om met onze monumenten, zoals deze kerk in Dussen?

Lees verder
15 mei 2021

Progressief Altena zoekt kandidaat-raadsleden voor de volgende gemeenteraadsperiode.

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die je geschikt lijkt?

Lees dan onze profielschets en reageer!

Lees verder
15 mei 2021

Na een testperiode wordt het online platform ‘Aan de slag’ uitgebreid met meer input vanuit onze inwoners. Een belangrijke stap om te zorgen dat de lijntjes tussen bevolking en bestuur kort blijven.

Lees verder
15 mei 2021

Om het onderhoud goed uit te kunnen voeren, heeft het Waterschap diverse dijken voorzien van menggranulaat. Aan de oppervlakte liggen o.a. plastic en glas.

Lees verder
13 mei 2021

Op 28 mei 2019 is de Cultuurvisie Altena vastgesteld. Een belangrijke droom en wens is muziekeducatie op álle scholen. Vanaf komend schooljaar wordt die droom werkelijkheid. 🎶

Lees verder
7 mei 2021

De wormenkwekerij in Almkerk wil graag uitbreiden. Omwonenden vrezen dat de overlast en verkeersonveilige situaties zullen toenemen. Hoe reageert de gemeente hierop?

Lees verder
17 april 2021

In eerste instantie antwoordde het college dat monitoring van de TGG in de Noordwaard niet nodig is. Wij delen deze conclusie niet, vanwege de ernst van de mogelijke verontreinigingen. Wordt vervolgd.

Lees verder
22 maart 2021

Tijdens de Landelijke Opschoondag werd dit jaar -vanwege corona- opgeroepen om een ‘opschoon-ommetje’ te doen. Natuurlijk deden ook wij hier aan mee, net als 30.000 andere Nederlanders. 💚

Lees verder
8 maart 2021

Foto: Corine Koek-Maasdam / Corine Tekst&Beeld

Ieder jaar wordt op internationale vrouwendag (8 maart) de Toontje Sprengerpluim uitgereikt. Dit jaar aan raadslid Anne-Wil Maris 🎉

Lees verder
1 / 2712Laatste