Nieuws

Wij geven graag een inkijkje in de onderwerpen waarmee we ons bezig houden. Hieronder vind je berichten over onze ervaringen en aankondigingen. Abonneer je op de RSS-feed als je automatisch op de hoogte gehouden wilt worden.
Wij geven graag een inkijkje in de onderwerpen waarmee we ons bezig houden. Lees hier onze berichten en aankondigingen.
  • Berichten per pagina

  • Herstel
9 oktober 2021

Op vrijdag 8 oktober werden de namen onthuld van twee nieuwe sportlocaties in Altena, te weten de atletiekbaan én nieuwe locatie voor PSV De Nieuwe Roef. Op beide locaties is de inzet van de vele vrijwilligers onmisbaar.

Lees verder
9 oktober 2021

Tijdens onze Algemene Ledenvergadering op 7 oktober hebben onze leden Christian Alderliesten aangewezen als nieuwe lijsttrekker.

Ook werd het verkiezingsprogramma én de nummer 2 t/m 10 bekendgemaakt.

Lees verder
3 oktober 2021

Op vrijdag 3 september bracht een ‘delegatie’ van de gemeenteraad een bezoek aan Veen. Dit gebeurde op uitnodiging van de Vereniging Veense Put.

Lees verder
2 oktober 2021

Op 10 september deed o.a. Anne-Wil Maris mee met ‘De Taalstrijd’. Aan deze strijd deden 14 teams en gemeenten mee. Zij konden zelf ervaren hoe belangrijk heldere taal is.

Het team van Altena presteerde goed, maar is geen eerste geworden.

Lees verder
25 augustus 2021

Naar aanleiding van recent onderzoek hebben we nieuwe vragen gesteld over de grote aantallen honingbijen in de Biesbosch. Dat onderzoek concludeert dat er waarschijnlijk concurrentie is tussen honingbijen en wilde bijen.

Lees verder
21 juli 2021

Eind vorig jaar hebben we onderzoek gedaan naar het thema ‘eenzaamheid’. We kunnen concluderen dat het niet altijd goed zichtbaar is, maar zeker niet onderschat mag worden.

Lees verder
18 juli 2021

Kernenergie is geen schone energiebron, want waar laten we het kernafval bijvoorbeeld? In de bodem van Altena? Onze motie heeft ’t niet gehaald, maar we zijn blij met de uitspraken van de wethouder.

Lees verder
13 juli 2021

Vandaag wordt de Kadernota 2022 besproken, inclusief de bijbehorende Algemene Beschouwingen.

Voor de fractie van Progressief Altena is de koers duidelijk: solidariteit staat centraal. In dit bericht lees je onze toekomstvisie.

Lees verder
24 mei 2021

Alle partijen in Altena zijn het erover eens dat er een fors woningtekort is én dat er daarom voortvarend moet worden gebouwd. Maar hoe gaan we dan om met onze monumenten, zoals deze kerk in Dussen?

Lees verder
15 mei 2021

Progressief Altena zoekt kandidaat-raadsleden voor de volgende gemeenteraadsperiode.

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die je geschikt lijkt?

Lees dan onze profielschets en reageer!

Lees verder
15 mei 2021

Na een testperiode wordt het online platform ‘Aan de slag’ uitgebreid met meer input vanuit onze inwoners. Een belangrijke stap om te zorgen dat de lijntjes tussen bevolking en bestuur kort blijven.

Lees verder
15 mei 2021

Om het onderhoud goed uit te kunnen voeren, heeft het Waterschap diverse dijken voorzien van menggranulaat. Aan de oppervlakte liggen o.a. plastic en glas.

Lees verder
1 / 2712Laatste