Nieuws

Wij geven graag een inkijkje in de onderwerpen waarmee we ons bezig houden. Hieronder vind je berichten over onze ervaringen en aankondigingen. Abonneer je op de RSS-feed als je automatisch op de hoogte gehouden wilt worden.
Wij geven graag een inkijkje in de onderwerpen waarmee we ons bezig houden. Lees hier onze berichten en aankondigingen.
  • Berichten per pagina

  • Herstel
30 november 2021

Op 16 december heeft Progressief Altena geopperd om -vanwege corona- Bomen van Hoop te planten. Op 30 november nam o.a. Anne-Wil Maris de spade ter hand. 🌳

Lees verder
15 november 2021

Begroting

Bijna raadsbreed is men ervan overtuigd dat ook Altena vooruit moet met duurzaamheid. Daarom wil Progressief Altena verduurzaming zo makkelijk mogelijk maken voor de inwoners én zeker de meest-kwetsbare mensen in de samenleving.

Lees verder
14 november 2021

Begroting

Een motie van ChristenUnie en Progressief Altena, waarin we oproepen tot meer inclusie in gemeente Altena, is aangenomen. Eén op de vijf Nederlanders heeft een of meer beperkingen. Wat dat voor hen betekent, wordt aan de voorkant soms nog onvoldoende meegenomen.

Lees verder
14 november 2021

Begroting

Mensen die al een kwijtschelding hebben voor gemeentelijke heffingen (dus maximaal op bijstandsniveau) zullen niet meeprofiteren van de eenmalige € 50,- korting voor huishoudens. Deze én andere keuzes van de raad zorgen voor een nare bijsmaak.

Lees verder
14 november 2021

Begroting

Het platform ‘Aan de slag’ van gemeente Altena is inmiddels een jaar in gebruik. Toch merken we dat de mogelijkheden nog onvoldoende bekend zijn. Hoe kunnen we dat verbeteren?

Lees verder
12 november 2021

Begroting

Ook als het gaat om woningbouw, is het belangrijk om mee te denken met plannen van inwoners. Dit is ook onderdeel van een nieuwe werkwijze (de Omgevingswet), maar komt nog niet echt van de grond.

Lees verder
20 oktober 2021

Tijdens de Raadsvergadering van 19 oktober is Mariska Bor beëdigd als nieuw burgerraadslid voor Progressief Altena. Zij volgt Anne Nieuwenhuis op, die een stap opzij deed.

Welkom Mariska!

Lees verder
18 oktober 2021

Sinds de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober is onze top 10 van de kieslijst definitief bekend. In de bericht stellen we ons aan je voor: iedere week worden 2 introducties aan de lijst toegevoegd.

Lees verder
9 oktober 2021

Op vrijdag 8 oktober werden de namen onthuld van twee nieuwe sportlocaties in Altena, te weten de atletiekbaan én nieuwe locatie voor PSV De Nieuwe Roef. Op beide locaties is de inzet van de vele vrijwilligers onmisbaar.

Lees verder
9 oktober 2021

Tijdens onze Algemene Ledenvergadering op 7 oktober hebben onze leden Christian Alderliesten aangewezen als nieuwe lijsttrekker.

Ook werd het verkiezingsprogramma én de nummer 2 t/m 10 bekendgemaakt.

Lees verder
3 oktober 2021

Op vrijdag 3 september bracht een ‘delegatie’ van de gemeenteraad een bezoek aan Veen. Dit gebeurde op uitnodiging van de Vereniging Veense Put.

Lees verder
2 oktober 2021

Op 10 september deed o.a. Anne-Wil Maris mee met ‘De Taalstrijd’. Aan deze strijd deden 14 teams en gemeenten mee. Zij konden zelf ervaren hoe belangrijk heldere taal is.

Het team van Altena presteerde goed, maar is geen eerste geworden.

Lees verder
2 / 28123Laatste