Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Lenteschoonmaak is begonnen: ommetjes in Altena

Zwerfafval opruimen in Hank
Zwerfafval opruimen in Hank

Tijdens de Landelijke Opschoondag hebben 30.000 vrijwilligers in heel Nederland zich ingezet tegen zwerfafval. Vanwege corona was de vorm dit jaar iets anders: men werd opgeroepen om individueel mee te doen aan het ‘opschoon-ommetje’. En dat werd dus massaal gedaan.

Geschreven door

Onder een heerlijk lentezonnetje trokken ook diverse leden van Progressief Altena erop uit. Zo werden in Rijswijk 9 zakken gevuld met zwerfafval en in Hank was de stapel zakken net zo indrukwekkend. In Dussen werden verschillende blikjes en stukken piepschuim van de grasmaaier gered. Gelukkig is voorkomen dat déze materialen worden opgegeten door dieren of op andere manieren schade kunnen toebrengen.

Op social media kwamen ook sprekende en inspirerende foto’s voorbij van andere mensen in Altena die onze omgeving weer een stuk mooier en leefbaarder hebben gemaakt. En voor velen blijft het niet bij deze ene zaterdag. Steeds meer mensen zijn het hele jaar door met regelmaat actief als ZAPper (ZwerfAfval Pakker). Wil jij je naast de jaarlijkse actiedagen ook aanmelden als ZAPper? Neem dan eens een kijkje op de website van de gemeente Altena.

De datum van de volgende grote schoonmaakactie is ook al bekend.
Dus zet alvast in je agenda:
18 september 2021 🗓 World Cleanup Day.

Gerelateerd nieuws