Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Feestelijke onthulling namen nieuwe sportlocaties Altena

Anne-Wil bij onthulling bord Altena Road Runners
Anne-Wil bij onthulling bord Altena Road Runners

Onder een stralende zon werden vrijdagmiddag de namen onthuld van twee nieuwe sportlocaties in Altena. Het heeft lang geduurd, maar dankzij het doorzettingsvermogen van de beide verenigingen, hun leden en andere betrokkenen was het dan toch zover!

Geschreven door

Natuurlijk was ook Progressief Altena aanwezig om in dit feestelijke moment te delen. Op beide locaties is de inzet van vrijwilligers onmisbaar: vele handen maken het werk lichter én zorgen voor draagvlak en enthousiasme om het ook vol te houden. Daar kunnen jullie trots op zijn.

In de voormalige gemeente Werkendam heeft Progressief Altena zich altijd ingezet voor het realiseren van deze gezamenlijke droom. Het reserveren van een budget van € 625.000 ,- zorgde voor een goede oplossing voor alle betrokken partijen. Het is mooi om zowel de verenigingen als het Altena College nu zo positief te horen over hun toekomst en de mogelijkheden die deze nieuwe sportlocaties bieden.

Sportlocaties

De atletiekbaan (achter het Altena College) gaat ‘Altetiekpark Altena’ heten. Atletiekvereniging ‘Altena Road Runners’ en het Altena College zijn hierbij een samenwerking aangegaan, zodat de school de sportfaciliteiten kan gebruiken én de atletiekvereniging gebruik kan maken van de kleedkamers. Over verdere samenwerking -ook met mogelijke andere gebruikers van de locatie- wordt óók nog nagedacht.

De nieuwe locatie voor de paardensportvereniging (PSV) krijgt de naam ‘Hippisch Centrum Altena’. Dit wordt vooral een thuis voor PSV de Nieuwe Roef, die in totaal ongeveer 70 leden telt. Een behoorlijk aantal van de leden zet zich in voor deze verhuizing, aangevuld met de hulp van sponsoren en anderen. Penningmeester Jolanda de Jong vertelt desgevraagd dat er richting de toekomst hopelijk ook ruimte geboden zal kunnen worden voor andere paardensportverenigingen.

Anne-Wil Maris
Raadslid Progressief Altena

Gerelateerd nieuws