Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]
Groepsfoto van de top 10
Groepsfoto van de top 10

Onze kieslijst
De top 10 stelt zich voor

Gepubliceerd: 31 januari 2022

Geschreven door

Progressief Altena Profielfoto 1 1
Progressief Altena

Christian Alderliesten

Woonplaats: Hank

1
Positie kieslijst

Christian Alderliesten - lijsttrekker

Mijn naam is Christian Alderliesten. Op 24 juli 1976 zag ik het levenslicht aan het Elshoutplein in Giessen. Op mijn achtste jaar zijn we naar Uitwijk verhuisd, gelukkig op fietsafstand van het voetbalveld van V.V. Giessen 😉. Na het Altena College ben ik in Breda planologie gaan studeren en vervolgens heb ik in Eindhoven de opleiding tot stedenbouwkundige gevolgd, waarvan ik ook m’n werk heb gemaakt: momenteel werkzaam bij de gemeente Gorinchem.

Sinds 2010 woon ik met Saskia, Carmen (13) en Casper (10) met heel veel plezier in Hank, aan de rand van de geliefde Biesbosch. Als vrijwilliger (trainer/coach) ben ik alweer heel wat jaartjes actief bij de geel-zwarten van Be-Ready, waar ik zelf ook nog wat rondhobbel in het 35+ team.

Politiek

Namens Progressief Altena ben ik inmiddels 7 jaar gemeenteraadslid: eerst 4 jaar in Werkendam en nu 3 jaar in Altena. In deze tijd heb ik al volop mogen bijdragen aan het vormgeven van onze samenleving. Een heel groot voorrecht!

Mijn aandachtsgebieden zijn ruimtelijke ordening & duurzaamheid; beide heel brede begrippen. Ook op ons prachtige eiland Altena zijn grote veranderingen aanstaande die iedereen -in meer of mindere mate- in het dagelijks leven zal raken, denk aan klimaatverandering en veranderende wetgeving (bv. Omgevingswet). Ik wil onze inwoners helpen invloed uit te oefenen, zodat noodzakelijke veranderingen ook verbeteringen voor de toekomst zijn.

Mijn zorg én drijfveer is dat iedereen hieraan mee kan doen… jong en oud, arm en rijk! Een voorbeeld: de stijgende energieprijzen leggen een steeds groter wordende tweedeling in de samenleving bloot. Dit motiveert mij iedereen te blijven betrekken: zowel de sterkste schouders als bewoners waarvoor de last te zwaar wordt!

Mijn ambities

Met de komst van de omgevingswet zullen heel veel regels komen te vervallen; heel veel wetten en regels worden namelijk gebundeld in één wet. Aan de ene kant is dat prettig, want overbodige regels kun je beter kwijt zijn dan rijk. Maar dat vraagt wel een beter gesprek en goede besluitvorming.

Natuur, landbouw, landschap, wonen, werken, mobiliteit, … in ons land is elk plekje al in gebruik. Het is dan ook zoeken naar ruimte voor de noodzakelijke extra woningbouw, bedrijventerreinen en oplossingen voor de klimaatverandering. Mijn uitgangspunt is: ‘De juiste functie op de juiste plek’ -want- ‘niet alles kan overal’…

Uiteindelijk gaat het erom dat we prettig kunnen blijven wonen, in een veilige, gezonde leefomgeving. Ik wil Altena ook voor onze kinderen aantrekkelijk houden en die leefomgeving aan de volgende generaties doorgeven.

Ik zie ernaar uit deze ambities samen met Progressief Altena te realiseren.

Anne-Wil Maris - nummer 2 van de kieslijst

Anne-Wil Maris

Woonplaats: Rijswijk

2
Positie kieslijst

Mijn naam is Anne-Wil Maris en ik ben raadslid voor Progressief Altena. Bijna dertig jaar woon ik met veel plezier in Rijswijk. Mijn werk als historica en programmamanager brengt mij dagelijks door heel Brabant en daarbuiten. De gemeente Altena herbergt een schat aan mensen en verhalen, uit een rijk verleden én heden. Hoe maken we daar samen een mooie toekomst van? Een toekomst waar iedereen aan mee kan doen: jong of oud, vrouw of man, van hier of van ver.

De afgelopen raadsperiode heb ik me ook al ingezet voor die mooie toekomst. Denk daarbij aan onderwerpen als de waterkwaliteit in Altena, Volkstuinen in Rijswijk, meer aandacht voor laaggeletterdheid en de positie van vrouwen in een inburgeringstraject. Om maar enkele onderwerpen te noemen die me nauw aan het hart staan. Met als kers op de taart: benoemd worden tot winnaar van de Toontje Sprengerpluim 2021 voor mijn inzet voor het betrekken van vrouwen in bestuur en politiek. Ik kijk uit naar een tweede periode als raadslid voor de gemeente Altena.

Mijn ambities

Voor de toekomst van Altena staan wij de komende jaren voor een aantal belangrijke keuzes. Hoe behouden we de kwaliteiten en identiteit van ons landschap? Cultuur is de grondstof van ons bestaan: hoe kunnen wij de creatieve en innovatieve vindingrijkheid van heden en verleden prikkelen en ruimte geven? Economisch moet en kan het anders: mensen, duurzaamheid en hergebruik staan centraal. Het eten op je bord komt van dichtbij.

Niet alleen wát we doen is belangrijk, maar ook hoé we dat doen! Als raadslid zet ik mij in om de relatie tussen inwoners en bestuur te verbeteren. Ik wil bijdragen aan een bestuur dat zijn inwoners betrekt, naar ze luistert en ook zo handelt.

Rieka Verbeek-Vos

Woonplaats: Wijk en Aalburg

3
Positie kieslijst

Rieka Verbeek-Vos - nummer 3 van de kieslijst

Graag stel ik mijzelf aan jullie voor: ik ben Rieka Verbeek-Vos, geboren in 1985 en woon sinds 2007 in Wijk en Aalburg. Jos is mijn man en samen hebben wij 2 kinderen (Tess van 9 jaar en Sam van 8 jaar).

Ik ben werkzaam als senior juridisch secretarieel medewerker voor een Rechtsbijstandsverzekeringsmaatschappij. In mijn vrije tijd kun je me vaak vinden bij VV Achilles Veen, waarvoor ik mij als vrijwilliger graag inzet.

Al sinds 2019 mag ik jullie vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Altena. Ik krijg vanuit die rol vaak vragen en ideeën ter verbetering van het beleid. Vanuit mijn ervaring ken ik de mogelijkheden om invloed uit te oefenen op plannen van de gemeente. Met korte lijnen tussen de lokale overheid en burgers gaat dat beter. Ik kan daarin een schakel zijn en dat doe ik met veel plezier! Ik zie er dan ook naar uit om mijn kwaliteiten nog 4 jaar in te zetten.

Mijn ambities

Wat ik belangrijk vind in een gemeente is dat iedereen mee kan doen (ongeacht je inkomen). Dit kan heel breed gezien worden. Denk daarbij aan een goede gezondheid voor iedereen. Sporten en bewegen (ook voor hen met een smallere beurs), en aan voldoende woningen, zodat jongeren die in Altena willen (blijven) wonen, ook in Altena kunnen wonen.

Ook de niet- stemmers (kinderen en jongeren tot 18 jaar) moeten in mijn visie een stem krijgen. Voor hen zijn onderwerpen als Openbaar Vervoer en uitgaansgelegenheden belangrijke punten, maar denk ook aan leuke plaatsen waar jongeren samen kunnen komen. Progressief Altena ziet de problemen van jongeren en we gaan door ons voor hun belangen in te zetten. Niet alleen de jongeren krijgen mijn aandacht. Voor onze oudere inwoners vind ik het belangrijk dat zij in een betaalbare woning hun oude dag mogen doorbrengen, omgeven door een mooie, veilige en schone omgeving.

Heb je vragen aan mij, leuke ideeën voor je omgeving of wil je gewoon een keer sparren over de gemeentepolitiek? Aarzel niet en neem contact met mij op.

Mariska Bor - nummer 4 van de kieslijst

Mariska Bor

Woonplaats: Veen

4
Positie kieslijst

Ik ben Mariska Bor, 34 jaar en woon in Veen. Geboren in Oudendijk en heb daar tot mijn 15e gewoond. Na een noodlottig ongeval waarbij mijn moeder, broertjes en ik betrokken waren, ben ik bij mijn oom en tante in Veen gaan wonen. Mijn jeugd was niet altijd gemakkelijk, maar ik heb hierdoor wel geleerd/gezien hoe belangrijk het is om mensen te inspireren, samen naar passende oplossingen te kijken en positieve veranderingen te maken.

Na het afronden van mijn opleiding en stage in het buitenland ben ik buiten de gemeente Altena gaan wonen, om daarna via respectievelijk Woudrichem en Sleeuwijk terug te komen. Inmiddels dus weer heerlijk in Veen aan de dijk vlakbij mijn oude huis! Samen met mijn partner Jacco hebben wij 5 kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar: 3 meiden en 2 jongens. Er is altijd wat te beleven en wat te ondernemen binnen ons grote gezin. Ik kan dan ook extra genieten van de tijd die we met ons gezin, familie en vrienden doorbrengen.

Ik heb werkervaring opgedaan binnen de jeugdhulpverlening en psychiatrie, heb passie voor mijn werk en heb kansen gekregen om me te ontwikkelen. Op dit moment vervul ik een leidinggevende en coachende functie binnen de gehandicaptenzorg bij een instelling buiten de gemeente Altena.

Mijn ambities

Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel èn wil dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Omdat niet iedereen dit goed kan verwoorden -of in staat is om voor zichzelf op te komen- zie ik hierin mijn roeping.

Het lijkt mij geweldig om op lokaal niveau invloed te kunnen uitoefenen en samen dit mooie stukje Nederland nog mooier te maken. Zelf was ik al lid van de PvdA, dus lokaal is Progressief Altena voor mij een logische keuze. Een partij die waarde hecht aan mens en natuur!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen sta ik op plek 4 van de kieslijst. Mijn interesses liggen vooral bij het Sociaal Domein: een groot, divers werkveld waarin ik al veel ervaringen heb. Al enige tijd ben ik nauw betrokken bij de overleggen van Progressief Altena en sinds 19 oktober 2021 ben ik burgerraadslid. Dat geeft een geweldige kans om ervaring op te doen, die ik vanaf maart ’22 hoop in te kunnen gaan zetten om Altena rechtvaardiger en mooier te maken!

Sjaak Kant

Woonplaats: Hank

5
Positie kieslijst

Sjaak Kant - nummer 5 van de kieslijst

Mijn naam is Sjaak Kant, 62 jaar. Ik ben al ruim 40 jaar getrouwd met Wilma en we wonen al die tijd al met veel plezier in Hank. We hebben twee kinderen: een zoon en een dochter. Ik ben geboren in “Den Ouwendijk” (bij Woudrichem), maar op mijn 9e jaar verhuisden we naar het buitengebied tussen Hank en Nieuwendijk alwaar mijn vader een fruitteeltbedrijf oprichtte.

Omdat opvolging van het bedrijf economisch niet haalbaar bleek, ben ik als inspecteur begonnen bij het ministerie van Landbouw. Inmiddels heet die inspectiedienst de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en ik werk er na 42 jaar nog steeds. Opgeleid als fruitteler heb ik op mijn 40e verjaardag bij de universiteit Tilburg mijn bul ontvangen als jurist.

Nu ben ik MT-lid en hoofd Opsporing. Mijn afdeling is een strafrechtelijke rechercheclub die grootschalige fraudes op het gebied van voedselveiligheid en natuur & milieu opspoort. Denk maar aan voorbeelden als de paardenvleesfraude, grootschalige mestfraudes en bijvoorbeeld de fraude met fipronil in eieren. Dit doe ik nog steeds met veel plezier, maar volgend jaar ga ik met pensioen.

Dat vooruitzicht betekent niet dat ik me ga vervelen: in mijn vrije tijd ben ik een fanatiek fotograaf, vooral in de natuur. Verder vind ik het leuk om samen met mijn vrouw te wandelen en recreatief te fietsen in ons mooie Altena.

Mijn ambities

In de jaren tachtig waren er nijpende tekorten in Europa; er werden bijvoorbeeld grootschalige voedsel- en kledinginzamelingen gehouden voor mensen in Polen. Dat heeft me geleerd dat we als maatschappij een grote verantwoordelijkheid en potentie hebben. Voorbeelden daarvan heb ik ook dichter bij huis gezien, o.a. als voorzitter van enkele verenigingen en toen ik actief was voor jeugd- en jongerenwerk in Hank en Dussen.

Bij mijn politieke visie zijn de begrippen sociaal en duurzaam leidend. Hoe je dat concreet vertaalt naar Altena moet voor mij nog meer vorm krijgen. Door mijn achtergrond en ervaring ben ik breed inzetbaar. Ik ben jurist (staats- en bestuursrecht), heb veel ervaring in het leidinggeven en besturen én heb een achtergrond in de agrarische sector. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het Sociaal Domein (met name jeugd en ouderen) en goed met cijfers en computers. Op deze terreinen denk ik dus ook graag mee.

Ik ben nog maar kort lid en ben toch al op een eervolle en kansrijke 5e plek op de verkiezingslijst gezet. Nu nog waarmaken!

Marloes Hofstede - nummer 6 van de kieslijst

Marloes Hofstede

Woonplaats: Werkendam

6
Positie kieslijst

Bij deze stel ik me graag aan jullie voor! Mijn naam is Marloes Hofstede. Ik woon in Werkendam in het huis waar ik 44 jaar geleden ook ben geboren. Tussendoor heb ik een paar jaar in Genderen gewoond. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen; een zoon van 15 jaar en een dochter van 12 jaar.

Ik ben bijna 20 jaar leerkracht geweest op de Wilgenhoek in Hank. Sinds een paar jaar werk ik als auteur bij een educatieve uitgeverij. Momenteel houd ik me daar, samen met een collega, bezig met een serie voor woordenschat. Daarnaast verzorg ik de marketing. Vlak voor de zomer heb ik mijn studie Onderwijswetenschappen afgerond.

In mijn vrije tijd houd ik me vooral bezig met onze dierenbende. We hebben namelijk een hond, 2 poezen, 2 pony’s en een cavia. Ik vind het heerlijk om hier lekker buiten mee bezig te zijn. Verder speel ik graag een potje tennis. Tenslotte zit ik ook in het bestuur van de Biesboschruiters uit Werkendam.

Mijn ambities

Al een tijdje liep ik rond met de gedachte dat ik iets in de politiek wilde doen. De verharding in de maatschappij, waarbij het lijkt dat mensen steeds egoïstischer worden, baart mij wel zorgen. Ik vind het belangrijk respect te hebben voor ieder mens, ongeacht geloof, afkomst, geaardheid of wat dan ook. Maar ook voor de omgeving (natuur) om je heen.

Je kunt dan vanaf de zijlijn roepen dat dingen anders moeten. Ik kies er echter liever voor in het veld te gaan staan en daar te kijken of je dingen samen kunt oppakken. Hierbij wil ik ook graag mensen een stem geven die om wat voor reden dit zelf niet kunnen. Ik denk verder dat het belangrijk is dat er een sterk progressief geluid in de gemeente Altena te horen is.

Door gesprekken met onder andere Christian Alderliesten en Paula Jorritsma werd ik verder geënthousiasmeerd voor de lokale politiek. Voor de zomer heb ik de cursus Politiek Actief Altena gevolgd. Dit was erg interessant en leerzaam. Hierop heb ik me toen aangemeld als kandidaat raadslid bij Progressief Altena. Ik ben dan ook vereerd op plaats 6 te mogen staan voor Progressief Altena en heb veel zin om met elkaar me in te zetten voor een sociaal, duurzaam en kansrijk Altena!

Fenneke Snippe

Woonplaats: Woudrichem

7
Positie kieslijst

Fenneke Snippe - nummer 7 van de kieslijst

Mijn naam is Fenneke Snippe. Als schippersdochter ben ik 31 jaar geleden op het water geboren en heb ik mijn eerste levensjaren varend doorgebracht. Na een groot deel van mijn leven in Altena woonachtig te zijn geweest, woon ik inmiddels al een aantal jaren met veel plezier in het mooie Woudrichem.

Omdat ik vanwege een chronische ziekte niet altijd alles kan doen wat ik graag wil, vind ik het des te belangrijker om bij te dragen waar ik kan. Daarom zet ik me onder andere in als taalcoach bij Bibliotheek Altena en heb ik me de afgelopen jaren met plezier ingezet als burgerraadslid voor Progressief Altena.

In mijn rol als taalcoach, heb ik ontdekt dat we een mooie maar soms ook moeilijke taal hebben. Dit heeft mij doen realiseren dat het belang van begrijpelijke taal en (digitale) toegankelijkheid in bredere zin heel belangrijk is. Om mee te kunnen doen in onze maatschappij. Hier maak ik mij dan ook graag hard voor.

Mijn ambities

Het is mijn drijfveer om voor meer verbinding in de samenleving te zorgen, juist in deze tijd. Ik geef daar zelf invulling aan door te verwonderen en voor andere meningen, ideeën en invalshoeken open te staan: “Wat leuk dat jij daar anders over denkt. Wil je daar eens meer over vertellen?”

Onderwerpen die mij in mijn politieke rol en als mens onder andere aan het hart gaan, zijn inburgering, laaggeletterdheid, inclusiviteit, gelijke rechten, duurzaamheid en klimaat. Hier hoop ik de aankomende jaren samen met mijn partij een positieve bijdrage aan te mogen leveren binnen de gemeente Altena.

Lilly van den Ende - nummer 8 van de kieslijst

Lilly van den Ende

Woonplaats: Woudrichem

8
Positie kieslijst

Ik ben Lilly van den Ende. Geboren op 8 maart 1979 in Woudrichem (ziekenhuis Gorinchem), op mijn 12e naar Gorinchem verhuisd en in 2007 weer terug naar mijn geliefde Woerkum. Samen met mijn man en onze 3 zonen wonen we hier met veel plezier.

Ik ben 18 jaar werkzaam bij de ASVZ. Dit is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben daar 15 jaar leidinggevende van verschillende soorten dagbesteding waar onze cliënten werkzaam zijn. Mijn opleidingen zijn landbouwschool, sociaal pedagogisch werk en verpleegkundige geestelijke gezondheidszorg.

In mijn vrije tijd lees ik of gaan we als gezin op pad met onze zalmschouw. Wandelen en fietsen door Altena doe ik ook graag. De organisatie van Koningsdag in de vesting, als enige bestuurslid van oranjevereniging Amalia, was lang een hoogtepunt. Ik ken ook nog veel mensen uit mijn tijd bij de ouderraad van basisschool Oudendijk.

Thuis hadden we regelmatig discussies over problemen, zowel in de buurt als landelijk. Ik durf altijd mijn mening uit te spreken. Wel met respect voor anderen natuurlijk. 😊 Dus kreeg ik het advies er iets mee te doen. Een cursus politiek, georganiseerd door Progressief Altena, was daarin de eerste stap. Na de eerste verkiezing van de gemeenteraad van Altena werd ik burgerraadslid. Het past bij me: als klein kind ging ik al langs de deuren met een rode roos en nu kan ik vanuit die rol meepraten.

Mijn ambities

De rol van burgerraadslid bevalt mij nu goed. Wanneer het weer kan, wil ik aanschuiven bij Altenatafels. Wat we kunnen doen om minder broeikasgassen uit te stoten vind ik van levensbelang. Met mijn ouders deel ik een elektrische auto, ik doe veel op de fiets, we eten weinig vlees en we vliegen niet. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen aan een leefbare wereld voor onze kinderen en onszelf.

Mijn kennis en ervaring ligt voornamelijk in het sociale domein. De gemeente kan veel doen om het voor elk inkomen mogelijk te maken mee te doen èn om een leefbaardere wereld te maken en te houden. Daar wil ik me graag voor inzetten. Binnen en voor Progressief Altena op de eerste plaats, maar zeker ook met andere partijen.

Peter Benard

Woonplaats: Dussen

9
Positie kieslijst

Peter Benard - nummer 9 van de kieslijst

Mijn naam is Peter Benard. Ik ben 35 jaar en woon sinds enkele jaren weer in bij mijn ouders. Mijn hele leven heb ik in Dussen gewoond, met uitzondering van een paar jaar, waarin ik een uitstapje heb gemaakt naar Etten-Leur. Voor mijn toenmalige studie heb ik namelijk een poosje in een studentenhuis gewoond.

Direct na de havo heb ik verschillende baantjes gehad. Van stratenmaker tot huismeester bij de politie. Van ompakker tot vrachtwagenchauffeur tot uiteindelijk chauffeur bij de Huisartsenpost Breda. Een mooie baan waarbij ik veel leerde door samen te werken met huisartsen. Deze medische interesse wakkerde mijn ambitie aan, waardoor ik in 2010 de opleiding tot verpleegkundige ben gaan volgen.

Sinds 2013 weet ik dat ik ADD heb, een vorm van ADHD zónder hyperactiviteit. Die diagnose, met groepstherapie en medicatie, heeft me enorm geholpen. Na een hersteljaar ben ik verder gegaan met mijn opleiding, maar heb toen in korte tijd (m.i.) veel meegemaakt. Onverwachte financiële zorgen, een gespannen en geëscaleerde woonsituatie in het studentenhuis én nog een paar forse tegenslagen maakten mijn wereld steeds kleiner. Door alle gebeurtenissen heb ik o.a. de diagnose PTSS gekregen en mijn opleiding niet afgerond.

De laatste jaren krabbel ik op en zet ik me steeds meer in voor mijn (vooral wetenschappelijk onderbouwde) overtuigingen, maar het lukt me helaas niet altijd om dezelfde verbindende woorden te vinden als anderen. Daarom kies ik ervoor om me vaak ondersteunend in te zetten: als fractie-ondersteuner, vrijwilliger in het dorpshuis én voor de lokale energiecoöperatie.

Mijn ambities

In de huidige spanningen in de samenleving zie ik regelmatig achterdocht. Ook richting de overheid én elkaar zien we helaas zo nu en dan voorbeelden waarbij dat nodig is. “Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.” Tegelijk zijn er mensen die handig gebruik weten te maken van dat wantrouwen. Ook dat is volgens mij iets om alert op te zijn.

Mijn persoonlijke ambities richten zich op de thema’s ‘gezonde lucht’ en ‘duurzaamheid’ en altijd met een sociale grondslag. Ook ben ik erg gecharmeerd van het streven van GroenLinks: een ontspannen, inclusieve samenleving.

Er zijn ook mensen die hechten aan spanning, sensatie en stress. En dat mag natuurlijk, mits het niet wordt opgedrongen aan anderen die misschien al op hun tandvlees lopen. Want het zijn juist de mensen die door een periode van kwetsbaarheid gaan, die gedurende deze periode de steun van anderen nodig hebben. Voor deze mensen wil ik me inzetten en hebben we een gezamenlijke, maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Kees de Waal - nummer 10 van de kieslijst

Kees de Waal

Woonplaats: Wijk en Aalburg

10
Positie kieslijst

Mijn naam is Kees de Waal, ik ben 69 jaar en woon in Wijk en Aalburg. Ik ben inmiddels 25 jaar actief in de politiek. In de jaren 90 begonnen als lid van de steunfractie en het bestuur van de PvdA in Aalburg. Vanaf 1998 als burgerraadslid en raadslid voor de PvdA en vanaf 2014 voor Progressief Altena.

In 2018 leek het mij mooi om de eerste periode van de nieuwe gemeente Altena ook nog als raadslid mee te maken en gelukkig kreeg ik daarvoor van de leden de kans. Het was (en is) een mooie maar ook bijzonder intensieve tijd, mede omdat de fractie mij het fractievoorzitterschap toevertrouwde. Gelukkig zijn de sfeer en de samenwerking binnen de fractie uitstekend, waardoor we ons volledig op de inhoud kunnen concentreren.

Ook in de coalitie is de sfeer constructief, al zijn er natuurlijk ook wel eens botsingen. In een coalitie moet je nu eenmaal compromissen sluiten, maar mede door de inzet van onze wethouder Paula hebben we als volwaardig partner mee kunnen doen in de eerste bestuursperiode van Altena en gezamenlijk mooie resultaten bereikt.

Hopelijk kunnen we mede daardoor straks als sterke partij aan de coalitieonderhandelingen beginnen. Ik heb daar alle vertrouwen in, want we hebben weer een duidelijk progressief programma en met een mix aan bestaande en nieuwe kwaliteiten kunnen we een ijzersterke kandidatenlijst voorleggen aan de kiezer. Opnieuw een rol in de coalitie zou mooi zijn, maar wel onder de voorwaarde dat we als progressieve partij in het collegeakkoord herkenbaar zijn.

Mijn ambities

Er wordt in de lokale politiek vaak een cliché gebruikt als “we doen het voor onze inwoners”. Maar, om met Koningin Maxima te spreken: “de inwoner” bestaat niet en zeker niet in het nog behoorlijk verzuilde Altena. Natuurlijk is er zoiets als een algemeen belang, maar politieke partijen richten zich toch vooral op hun eigen achterban.

Herkenbaarheid als partij is daardoor van levensbelang. Voor sommige partijen is dat simpel, zij beroepen zich op een identiteit, op de belangen van een specifieke groep of simpelweg op populisme. Voor Progressief Altena lijkt herkenbaarheid misschien ook simpel: wij staan voor zaken als sociaal, cultuur en duurzaamheid; het zijn mooie, brede ambities. Daarmee is ook de electorale doelgroep breed. Zijn onze ambities ook onderscheidend en concreet genoeg voor de kiezer?

Om ons te onderscheiden zullen we op een consistente manier moeten laten zien wat “Progressief” in Altena betekent. Zowel in het college als in de raad hebben wij daar de afgelopen periode aan gewerkt. Het is mijn ambitie dat Progressief Altena daar ook de komende jaren mee doorgaat en zodoende verder kan groeien in deze mooie gemeente.

Overige kandidaten

 1. Anne Nieuwenhuis
 2. Jos Korthout
 3. Len Bruining
 4. Jan Koekkoek
 5. Margo van Beem
 6. Marian van der Wal
 7. Herman van Krieken
 8. Henk Admiraal
 9. Frans Gemen
 10. Perry de Ronde
 11. Henk Stapper
 12. Uroš Petrač
 13. Wim Kant
 14. Govert Lagrouw
 15. Bo Soerjadi
 16. Arie Versteeg
 17. Herma Geerts-Nolet
 18. Truus Versluis
 19. Jan Methorst
 20. Ad Los

Deel dit artikel op: