Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Progressief Altena op PAd voor de PArticipatiepenning

Gepubliceerd: 27 januari 2018

Mensen geven gezicht aan de samenleving waar wij voor staan: geïnspireerd, mooi en duurzaam. Met de PArticipatiepenning wil Progressief Altena die samenleving opzoeken en de verhalen doorgeven.

Geschreven door

Progressief Altena Profielfoto 1 1
Progressief Altena

Wat is een participatiepenning?

Als waardering voor de inzet van de inwoners van de 21 kernen die per 1-1-2019 samen de nieuwe gemeente Altena gaan vormen, reikt Progressief Altena vanaf maart 2018 tot en met november 2018 per kern een penning uit aan een inwoner. Dit als symbool voor haar of zijn inzet voor de samenleving. Dat is iemand ‘die vindt dat we alle zeilen moeten bijzetten om te verbeteren wat er te verbeteren valt om in Altena samen te leven en die dat doet zonder enige garantie dat het daadwerkelijk goedkomt’ (vrij naar René Gude). De PArticipeerder hoeft geen lid te zijn van Progressief Altena.

Waarom een penning?

Wat je aandacht geeft groeit. Omdat wij graag prettig samenleven, geven we aandacht aan de activiteiten en inspirerende mensen die hierop gericht zijn. Ook wij weten niet of dit tot een ‘mooier’ Altena leidt, maar we hopen dat met de PArticipeerder wel.

We realiseren ons dat we door de penning uit te reiken aan 1 persoon, er slechts 1 persoon in het zonnetje wordt gezet, terwijl er zoveel meer mensen zijn die zo’n penning zou passen. De PArticipatiepenning staat symbool voor al die optimistische mensen die maken dat we positief en prettig samen kunnen leven.

Want waar zouden we zijn zonder al die inwoners die zich belangeloos inzetten voor wat er nodig is?

Hoe pakken we het aan?

Progressief Altena bezoekt de 21 kernen van de nieuwe gemeente Altena op alfabetische volgorde. Bij deze roepen we mensen op PArticipeerder(s) te nomineren.

We starten in de eerste week van maart in Almkerk. Op onze facebookpagina en website is te lezen hoe en wanneer de route verder gaat. Bij het selecteren van de PArticipeerder gaat het om een verhaal dat je raakt. Dat kan een groot verhaal zijn, maar kan ook klein zijn. Ieder stapje op weg naar een fijnere samenleving telt. Aanmelden kan via onze website, via facebook of twitter.

De 21 kernen op alfabet:

Almkerk, Andel, Babylonienbroek, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Meeuwen, Nieuwendijk, Oudendijk, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Uppel, Veen, Waardhuizen,  Werkendam, Wijk en Aalburg, Woudrichem.

Deel dit artikel op: