Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Pareltjes in Nieuwendijk

Gepubliceerd: 4 november 2013

In gesprek met Voltena

Op initiatief van de PvdA Werkendam nam Progressief Altena 2 november een kijkje in sporthal De Iris in Nieuwendijk en ging in gesprek met Voltena, de bruisende volleybalvereniging die ontstond uit een samenvoeging van de verenigingen in Giessen/Rijswijk, Werkendam en Nieuwendijk. De vereniging heeft hoge verwachtingen van de uitbreiding van De Iris. Deze moet klaar zijn voor aanvang van het seizoen 2014/2015 en daarmee de veldcapaciteit verdubbelen. Hoewel de vereniging er nog vertrouwen in heeft, geeft de vertraging in de start van de bouw natuurlijk wel te denken. De palen zouden geslagen worden in de herfstvakantie, maar mede door het faillissement van de architect is dat nu uitgesteld tot week 48.

Uitgebreid sprak Progressief Altena met Voltena over de inzet van de combinatiefunctionarissen, ofwel van Bart!. Scholen zijn blij met de sportlessen die zij geven, maar Voltena en andere verenigingen hebben te weinig profijt van ze. Voorzitter René vd Giessen: “Leden gedragen zich steeds meer als klant. De combinatiefunctionarissen zouden daarop moeten ondersteunen.” Hij zou graag hun inzet zien in bijvoorbeeld de technische commissie en in de organisatie als geheel, maar vermoedt dat de combinatiefunctionarissen daarvoor de bagage niet in huis hebben. Ook zou er winst te boeken zijn op het betrekken van het verenigingsleven bij de activiteiten die Bart! in vakantieweken organiseert. Dit bevestigt mijn beeld  van de combinatiefunctionarissen. Al bijna een jaar hamer ik op een evaluatie van Bart! ik heb namelijk de indruk dat maar zeer ten dele waargemaakt wordt wat ons indertijd voor ogen stond met de combinatiefunctionarissen. De evaluatie staat nu eindelijk gepland voor de raadscommissie van december.

In gesprek met de huisartsen

Het werkbezoek van Progressief Altena in Nieuwendijk werd voorgezet bij huisartsenpraktijk De Singel. Daar werd gesproken over de HOED (huisartsen onder één dak), de administratieve druk en vooral over de transities zorg en jeugd. Daarin doemde al heel snel een eerste obstakel op. De gemeenten in Altena zijn de decentralisaties op het gebied van zorg en jeugd aan het vormgeven samen met gemeenten ten zuiden van de regio, terwijl de huisartsen in de gemeenten Werkendam en Woudrichem hun overleggen en samenwerkingen boven de rivieren hebben. Ik heb aangegeven dat PvdA en/of Progressief Altena dit nadrukkelijk mee zullen nemen bij de verdere uitwerking van de transities, evenals de wens van de huisartsen om de nieuwe werkterreinen zo regelarm mogelijk in te richten en te streven naar zeer korte lijnen met de gemeenten en tussen de mensen die eea gaan uitvoeren. Eén wijkzuster per dorp, tenslotte, zou een flinke verbetering zijn ten opzichte van de huidige praktijk waarin iedere organisatie zijn eigen wijkzuster heeft in een dorp.

In gesprek met ondernemers?

Op zaterdag 14 december zal Progressief Altena een werkbezoek brengen aan de kern Werkendam. Wij zouden dan graag in gesprek gaan met ondernemers over onder andere het ondernemersfonds, het regionale bedrijventerrein, de derde haven en het gemeentelijk aanbestedingsbeleid. Weet jij een ondernemer die ons wil ontvangen, stuur dan een mailtje naar corine@progressiefaltena.nl.

Corine Verweij

Raadslid PvdA Werkendam

Deel dit artikel op: