Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

PAreltjestocht 2024 Werkendam

Gepubliceerd: 23 januari 2024

Zaterdag 20 januari 2024 was onze eerste Pareltjestocht van het nieuwe jaar. Dit keer in Werkendam

’s Ochtends vroeg begonnen we bij Snoeck Technical Solutions. Eigenaar Reinout wist ons van alles te vertellen over de mogelijkheden en uitdagingen voor elektrisch varen.

Hierna zijn we naar Hilde Assies van Zo’ndag Werkendam Werkendam geweest. In het oude Biesboschkerkje runnen Hilde en haar man Ruud hier een plek waar je al je zintuigen kunt prikkelen. Schitterend uitzicht, een petit-restaurant waar ze je laten kennismaken met huisgemaakte, verse, lokale en zoveel mogelijk biologische producten, yoga en een ijsbadsessie zijn hier voorbeelden van. Ruud en Hilde maken ook allerlei prachtige kunstwerken van beton, waar ook bijvoorbeeld diverse Center-Parcs in hun wildwaterbanen gebruik van maken. Verder zitten de twee nog vol plannen om van het Biesboschkerkje nog meer een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt en even tot rust kan komen.

Onze laatste bezoek was aan Sultan en Andekeal. Twee mannen uit Afrika die inmiddels al een hele tijd in Werkendam wonen. Met hen spraken we over hoe het is om vanuit een ander land in Altena te komen. Beide mannen waren vooral heel blij met de gastvrijheid en warmte waarmee ze in Altena zijn opgevangen. Graag zouden ze dan nu ook hun steentje aan de gemeenschap bijdragen door bijvoorbeeld als vrijwilliger het OV te verbeteren.

Dank aan Anne-Wil Maris en Lilly van de Ende voor de organisatie wederom.

Volgende PAreltjestocht

📣 Ken je nu ook PAreltjes in Altena waar we echt langs moeten? Laat het ons dan weten via dit formulier of via de mail info@progressiefaltena.nl

Altena 8

PAreltjestocht 2024

Werkendam

Deel dit artikel op: