Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Pareltjestocht naar VV Achilles Veen

In het kader van haar pareltjestochten, bezocht een vertegenwoordiging van Progressief Altena op zaterdagmorgen 4 mei 2019 Voetbal Vereniging Achilles Veen.

Bij een pareltjestocht worden verenigingen, instellingen, stichtingen en bedrijven bezocht om belangstelling te tonen, informatie op te halen en contacten te leggen. Aangezien ons raadslid Rieka Verbeek en haar partner actief zijn als vrijwilligers bij de trotse hoofdklasser binnen het zaterdagvoetbal was een bezoek aan VV Achilles Veen een voor de hand liggende keuze voor een pareltjestocht.

KNVB en UEFA

Voorzitter Henk Schreuders en Rieka toonden ons het fraaie sportpark, genaamd De Hanen Weide (vernoemd naar het stuk land waarop het sportpark ligt). Wij waren erg onder de indruk van het 5 jaar oude sportpark met al haar faciliteiten. Dit heeft zelfs geresulteerd in verschillende interlands van jeugdelftallen van de KNVB en de UEFA op het sportcomplex aan de rand van het dorp Veen.

Actuele zaken

Anne Wil Rieka Verbeek Vos Fenneke Snippe Herman van Krieken Kees de Waal bij VV Achilles Veen

Onder het genot van koffie en thee werden in de bestuurskamer de actuele zaken besproken. Henk Scheuders vertelde dat de dertien voetbalverenigingen uit de gemeente Altena samen met de KNVB een position paper hebben gemaakt waarin de pijnpunten van elke vereniging zijn opgenomen. Het document is aangeboden bij de wethouder. De voorzitter van VV Achilles Veen hoopt dat dit helpt om een gedegen sportbeleid te realiseren in de gemeente Altena. Hij vertelde dat er op 16 mei een bijeenkomt zal plaatsvinden op het gemeentehuis. Tijdens de bijeenkomst zullen de verenigingen het paper bespreken met de gemeentelijke vertegenwoordigers. Ook de hoge OZB aanslag, de perikelen rond de twee grasvelden en het dispuut rond de gebruikersovereenkomst werden besproken. Als wens werd uitgesproken dat de vereniging graag haar sportcomplex zou willen verduurzamen. Hierbij werd gedacht aan led verlichting rond de velden en zonnepanelen op het dak.

Maatschappelijke rol

Progressief Altena was benieuwd naar de maatschappelijke rol van de voetbalvereniging. Tijdens het gesprek over dit onderwerp werd ons duidelijk dat VV Achilles Veen een belangrijke rol speelt in de Veense gemeenschap. Zo maakt de kinderopvang gebruik van het complex en wordt de jaarlijkse sportdag van de plaatselijke school gehouden op het terrein van VV Achilles Veen. De hele jeugd speelt dankzij sponsor Kwetters eieren met Villa Pardoes op het shirt. Voor Villa Pardoes is het afgelopen jaar een inzameling gehouden, dat resulteerde in een mooie cheque van EURO 4.141,41.
De maatschappelijke rol blijft overigens niet binnen de landsgrenzen, want de Achilles Veen tenues die vervangen worden krijgen een tweede leven in Kenia.

Vrijwilligers

Zoals het geval is bij de vele verenigingen binnen onze gemeente is VV Achilles Veen afhankelijk van de vele vrijwilligers. Als dank voor hun inzet wordt geïnvesteerd in de opleiding van het jeugd kader dat de trainingen verzorgt. Opmerkelijk genoeg bestaat zelfs het bestuur hoofdzakelijk uit dertigers en veertigers. Een kerngezonde vereniging met 14 jeugdteams en 5 seniorenteams, waarvan een dameselftal dat tijdens het bezoek haar kampioenswedstrijd speelde (en het kampioenschap ook binnensleepte dankzij een 5-1 overwinning op hun tegenstander).

Fractie voorzitter Kees de Waal bedankte Henk Scheuders voor de ontvangst en beloofde zich met Progressief Altena in te zetten om een gedegen sportbeleid te realiseren waar alle verenigingen in de gemeente Altena van kunnen profiteren.

Herman van Krieken en Rieka Verbeek-Vos