Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Partij

Welkom op de website van de lokale politieke partij Progressief Altena.
Om je snel van dienst te kunnen zijn, staan hieronder enkele (behulpzame) links.

Problemen die de gemeente zou (moeten) oplossen?

Steeds meer taken worden overgeheveld naar de lokale overheid: de gemeente. Straatstenen, verkeersborden, maar ook economische ontwikkelingen en zorgtaken. Natuurlijk zijn ambtenaren het eerste aanspreekpunt, maar bij urgente of beleidsmatige problemen is het goed om snel bij de juiste mensen aan te kloppen.
Loop je ergens tegenaan? Dan zijn er twee partijen die je misschien kunnen helpen:

  • De fractie
    Onze (burger)raadsleden zijn makkelijk te bereiken en hebben brede kennis en ervaring. Stel dus gerust je onderwerp aan de orde.
  • De wethouder
    Afhankelijk van het onderwerp of de dorpskern kan een wethouder je snel met de juiste persoon in contact brengen. Ook zijn signalen uit de samenleving enorm belangrijk om beleid te kunnen bijsturen.

Vragen over je lidmaatschap?

Ben je al lid van Progressief Altena?
Neem dan contact op met het bestuur, via bijvoorbeeld info@progressiefaltena.nl.

Wil je lid worden van onze partij?
Leuk! Kijk voor meer informatie op de pagina “Word lid“.

Over onze partij

Op 28 maart 2013 is onze partij, Progressief Altena, opgericht in Almkerk. Vertegenwoordigers van onze drie moederpartijen (D66, GroenLinks en PvdA) en onafhankelijke leden hebben de progressieve handen ineen geslagen. Onze slogan: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”.

In 2014 hebben we in Werkendam, Woudrichem en Aalburg meegedaan aan de verkiezingen met meteen een mooi aantal stemmen. In de gemeente Woudrichem mochten we zelfs meteen een wethouder leveren: Paula Jorritsma.

Op 1 januari 2019 zijn de bovengenoemde gemeenten gefuseerd in (de toen nieuwe) gemeente Altena. In de nieuwe coalitie van deze kersverse gemeente kon Paula haar rol als wethouder voor een tweede termijn vervullen. Ook diverse raadsleden maakten de overstap naar de gemeenteraad van Altena, waardoor we met behoorlijke dossierkennis van start zijn gegaan.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 hebben we 750 stemmen meer gekregen, ten opzichte van de verkiezingen eind 2018 (herindeling). Ons overzichtelijke programma (‘Het kan anders!’) straalde onze kernwaarden uit: inclusiviteit, duurzaamheid en kansengelijkheid.