Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Christian Alderliesten

Fractievoorzitter

Portefeuille: Ruimte

Mijn naam is Christian Alderliesten. Op 24 juli 1976 zag ik het levenslicht aan het Elshoutplein in Giessen. Op mijn achtste jaar zijn we naar Uitwijk verhuisd, gelukkig op fietsafstand van het voetbalveld van V.V. Giessen 😉. Na het Altena College ben ik in Breda planologie gaan studeren en vervolgens heb ik in Eindhoven de opleiding tot stedenbouwkundige gevolgd, waarvan ik ook m’n werk heb gemaakt: momenteel werkzaam bij de gemeente Gorinchem.

Sinds 2010 woon ik met Saskia, Carmen (13) en Casper (10) met heel veel plezier in Hank, aan de rand van de geliefde Biesbosch. Als vrijwilliger (trainer/coach) ben ik alweer heel wat jaartjes actief bij de geel-zwarten van Be-Ready, waar ik zelf ook nog wat rondhobbel in het 35+ team.

Politiek

Namens Progressief Altena ben ik inmiddels 7 jaar gemeenteraadslid: eerst 4 jaar in Werkendam en nu 3 jaar in Altena. In deze tijd heb ik al volop mogen bijdragen aan het vormgeven van onze samenleving. Een heel groot voorrecht!

Mijn aandachtsgebieden zijn ruimtelijke ordening & duurzaamheid; beide heel brede begrippen. Ook op ons prachtige eiland Altena zijn grote veranderingen aanstaande die iedereen -in meer of mindere mate- in het dagelijks leven zal raken, denk aan klimaatverandering en veranderende wetgeving (bv. Omgevingswet). Ik wil onze inwoners helpen invloed uit te oefenen, zodat noodzakelijke veranderingen ook verbeteringen voor de toekomst zijn.

Mijn zorg én drijfveer is dat iedereen hieraan mee kan doen… jong en oud, arm en rijk! Een voorbeeld: de stijgende energieprijzen leggen een steeds groter wordende tweedeling in de samenleving bloot. Dit motiveert mij iedereen te blijven betrekken: zowel de sterkste schouders als bewoners waarvoor de last te zwaar wordt!

Mijn ambities

Met de komst van de omgevingswet zullen heel veel regels komen te vervallen; heel veel wetten en regels worden namelijk gebundeld in één wet. Aan de ene kant is dat prettig, want overbodige regels kun je beter kwijt zijn dan rijk. Maar dat vraagt wel een beter gesprek en goede besluitvorming.

Natuur, landbouw, landschap, wonen, werken, mobiliteit, … in ons land is elk plekje al in gebruik. Het is dan ook zoeken naar ruimte voor de noodzakelijke extra woningbouw, bedrijventerreinen en oplossingen voor de klimaatverandering. Mijn uitgangspunt is: ‘De juiste functie op de juiste plek’ -want- ‘niet alles kan overal’…

Uiteindelijk gaat het erom dat we prettig kunnen blijven wonen, in een veilige, gezonde leefomgeving. Ik wil Altena ook voor onze kinderen aantrekkelijk houden en die leefomgeving aan de volgende generaties doorgeven.

Ik zie ernaar uit deze ambities samen met Progressief Altena te realiseren.

Auteur van
Nieuws
Meer laden