Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Fenneke Snippe

Burgerraadslid

Mijn naam is Fenneke Snippe. Als schippersdochter ben ik 31 jaar geleden op het water geboren en heb ik mijn eerste levensjaren varend doorgebracht. Na een groot deel van mijn leven in Altena woonachtig te zijn geweest, woon ik inmiddels al een aantal jaren met veel plezier in het mooie Woudrichem.

Omdat ik vanwege een chronische ziekte niet altijd alles kan doen wat ik graag wil, vind ik het des te belangrijker om bij te dragen waar ik kan. Daarom zet ik me onder andere in als taalcoach bij Bibliotheek Altena en heb ik me de afgelopen jaren met plezier ingezet als burgerraadslid voor Progressief Altena.

In mijn rol als taalcoach, heb ik ontdekt dat we een mooie maar soms ook moeilijke taal hebben. Dit heeft mij doen realiseren dat het belang van begrijpelijke taal en (digitale) toegankelijkheid in bredere zin heel belangrijk is. Om mee te kunnen doen in onze maatschappij. Hier maak ik mij dan ook graag hard voor.

Mijn ambities

Het is mijn drijfveer om voor meer verbinding in de samenleving te zorgen, juist in deze tijd. Ik geef daar zelf invulling aan door te verwonderen en voor andere meningen, ideeën en invalshoeken open te staan: “Wat leuk dat jij daar anders over denkt. Wil je daar eens meer over vertellen?”

Onderwerpen die mij in mijn politieke rol en als mens onder andere aan het hart gaan, zijn inburgering, laaggeletterdheid, inclusiviteit, gelijke rechten, duurzaamheid en klimaat. Hier hoop ik de aankomende jaren samen met mijn partij een positieve bijdrage aan te mogen leveren binnen de gemeente Altena.

Auteur van
Meer laden