Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Lilly van den Ende

Algemeen bestuurslid

Ik ben Lilly van den Ende. Geboren op 8 maart 1979 in Woudrichem (ziekenhuis Gorinchem), op mijn 12e naar Gorinchem verhuisd en in 2007 weer terug naar mijn geliefde Woerkum. Samen met mijn man en onze 3 zonen wonen we hier met veel plezier.

Ik ben 18 jaar werkzaam bij de ASVZ. Dit is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben daar 15 jaar leidinggevende van verschillende soorten dagbesteding waar onze cli├źnten werkzaam zijn. Mijn opleidingen zijn landbouwschool, sociaal pedagogisch werk en verpleegkundige geestelijke gezondheidszorg.

In mijn vrije tijd lees ik of gaan we als gezin op pad met onze zalmschouw. Wandelen en fietsen door Altena doe ik ook graag. De organisatie van Koningsdag in de vesting, als enige bestuurslid van oranjevereniging Amalia, was lang een hoogtepunt. Ik ken ook nog veel mensen uit mijn tijd bij de ouderraad van basisschool Oudendijk.

Thuis hadden we regelmatig discussies over problemen, zowel in de buurt als landelijk. Ik durf altijd mijn mening uit te spreken. Wel met respect voor anderen natuurlijk. ­čśŐ Dus kreeg ik het advies er iets mee te doen. Een cursus politiek, georganiseerd door Progressief Altena, was daarin de eerste stap. Na de eerste verkiezing van de gemeenteraad van Altena werd ik burgerraadslid. Het past bij me: als klein kind ging ik al langs de deuren met een rode roos en nu kan ik vanuit die rol meepraten.

Mijn ambities

De rol van burgerraadslid bevalt mij nu goed. Wanneer het weer kan, wil ik aanschuiven bij Altenatafels. Wat we kunnen doen om minder broeikasgassen uit te stoten vind ik van levensbelang. Met mijn ouders deel ik een elektrische auto, ik doe veel op de fiets, we eten weinig vlees en we vliegen niet. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen aan een leefbare wereld voor onze kinderen en onszelf.

Mijn kennis en ervaring ligt voornamelijk in het sociale domein. De gemeente kan veel doen om het voor elk inkomen mogelijk te maken mee te doen ├Ęn om een leefbaardere wereld te maken en te houden. Daar wil ik me graag voor inzetten. Binnen en voor Progressief Altena op de eerste plaats, maar zeker ook met andere partijen.

Auteur van
Lilly is (mede) auteur van:
Meer laden