Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Marloes Hofstede

Raadslid

Portefeuille: Sociaal

Bij deze stel ik me graag aan jullie voor! Mijn naam is Marloes Hofstede. Ik woon in Werkendam in het huis waar ik 44 jaar geleden ook ben geboren. Tussendoor heb ik een paar jaar in Genderen gewoond. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen; een zoon van 15 jaar en een dochter van 12 jaar.

Ik ben bijna 20 jaar leerkracht geweest op de Wilgenhoek in Hank. Sinds een paar jaar werk ik als auteur bij een educatieve uitgeverij. Momenteel houd ik me daar, samen met een collega, bezig met een serie voor woordenschat. Daarnaast verzorg ik de marketing. Vlak voor de zomer heb ik mijn studie Onderwijswetenschappen afgerond.

In mijn vrije tijd houd ik me vooral bezig met onze dierenbende. We hebben namelijk een hond, 2 poezen, 2 pony’s en een cavia. Ik vind het heerlijk om hier lekker buiten mee bezig te zijn. Verder speel ik graag een potje tennis. Tenslotte zit ik ook in het bestuur van de Biesboschruiters uit Werkendam.

Mijn ambities

Al een tijdje liep ik rond met de gedachte dat ik iets in de politiek wilde doen. De verharding in de maatschappij, waarbij het lijkt dat mensen steeds egoïstischer worden, baart mij wel zorgen. Ik vind het belangrijk respect te hebben voor ieder mens, ongeacht geloof, afkomst, geaardheid of wat dan ook. Maar ook voor de omgeving (natuur) om je heen.

Je kunt dan vanaf de zijlijn roepen dat dingen anders moeten. Ik kies er echter liever voor in het veld te gaan staan en daar te kijken of je dingen samen kunt oppakken. Hierbij wil ik ook graag mensen een stem geven die om wat voor reden dit zelf niet kunnen. Ik denk verder dat het belangrijk is dat er een sterk progressief geluid in de gemeente Altena te horen is.

Door gesprekken met onder andere Christian Alderliesten en Paula Jorritsma werd ik verder geënthousiasmeerd voor de lokale politiek. Voor de zomer heb ik de cursus Politiek Actief Altena gevolgd. Dit was erg interessant en leerzaam. Hierop heb ik me toen aangemeld als kandidaat raadslid bij Progressief Altena. Ik ben dan ook vereerd op plaats 6 te mogen staan voor Progressief Altena en heb veel zin om met elkaar me in te zetten voor een sociaal, duurzaam en kansrijk Altena!

Auteur van
Marloes is (mede) auteur van:
Meer laden