Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]
Foto: Gaby Ermstrang

Rieka Vos

Raadslid

Portefeuille: Sociaal, maatschappelijk & sport

Graag stel ik mijzelf aan jullie voor: ik ben Rieka Vos, geboren in 1985 en woon sinds 2007 in Wijk en Aalburg. Samen met Jos heb ik 2 kinderen (Tess van 9 jaar en Sam van 8 jaar).

Ik ben werkzaam als senior juridisch secretarieel medewerker voor een Rechtsbijstandsverzekeringsmaatschappij. In mijn vrije tijd kun je me vaak vinden bij VV Achilles Veen, waarvoor ik mij als vrijwilliger graag inzet.

Al sinds 2019 mag ik jullie vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Altena. Ik krijg vanuit die rol vaak vragen en ideeën ter verbetering van het beleid. Vanuit mijn ervaring ken ik de mogelijkheden om invloed uit te oefenen op plannen van de gemeente. Met korte lijnen tussen de lokale overheid en burgers gaat dat beter. Ik kan daarin een schakel zijn en dat doe ik met veel plezier! Ik zie er dan ook naar uit om mijn kwaliteiten nog 4 jaar in te zetten.

Mijn ambities

Wat ik belangrijk vind in een gemeente is dat iedereen mee kan doen (ongeacht je inkomen). Dit kan heel breed gezien worden. Denk daarbij aan een goede gezondheid voor iedereen. Sporten en bewegen (ook voor hen met een smallere beurs), en aan voldoende woningen, zodat jongeren die in Altena willen (blijven) wonen, ook in Altena kunnen wonen.

Ook de niet- stemmers (kinderen en jongeren tot 18 jaar) moeten in mijn visie een stem krijgen. Voor hen zijn onderwerpen als Openbaar Vervoer en uitgaansgelegenheden belangrijke punten, maar denk ook aan leuke plaatsen waar jongeren samen kunnen komen. Progressief Altena ziet de problemen van jongeren en we gaan door ons voor hun belangen in te zetten. Niet alleen de jongeren krijgen mijn aandacht. Voor onze oudere inwoners vind ik het belangrijk dat zij in een betaalbare woning hun oude dag mogen doorbrengen, omgeven door een mooie, veilige en schone omgeving.

Heb je vragen aan mij, leuke ideeën voor je omgeving of wil je gewoon een keer sparren over de gemeentepolitiek? Aarzel niet en neem contact met me op.

Auteur van
Raadsstukken