Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Gemeenteraad op bezoek in Babyloniënbroek

Bezoek Babylonienbroek - Anne-Wil en Marloes voor OBS Den Biekurf

Vandaag is de gemeenteraad op bezoek geweest in Babyloniënbroek. Anne-Wil en Marloes waren namens Progressief Altena hierbij aanwezig. “We werden eerst hartelijk ontvangen op OBS ’den Biekurf’, waar de kinderen een klein optreden hadden ingestuurd. Hierna gaven de leerlingen een rondleiding door de school. De kinderen hadden ook nog een aantal vragen voor de aanwezige raadsleden.”

“Zo is het in de zomers heel warm en ’s winters heel koud in de school. Dit werkt voor hen niet fijn. De scholieren willen hier erg graag een oplossing voor hebben. Ook willen ze graag een groter voetbaldoel, omdat de bal nu telkens bij de buurman belandt.”

De raad is daarna naar de begraafplaats vertrokken. Hier werden twee ‘graftrommels’ onthuld. In een graftrommel blijven foto’s, bloemen, etc. bij een graf langer mooi. Erg indrukwekkend. 

De volgende stop was bij de woningbouw van 17 nieuwbouwhuizen op het terrein van een voormalig boerenbedrijf. 

Tenslotte ging de raad naar het clubgebouw van ijsclub Juliana (Facebook). Hier presenteerden -naast de ijsclub zelf- ook de Oranjevereniging, de kerk, de sjoelclub en de dorpsraad zich. Het is voor ons heel duidelijk dat Babyloniënbroek misschien een ‘kleine’ kern is, maar dat ze groot zijn in saamhorigheid en dat het er volop bruist. 

Iedereen heel hartelijk dank voor de warme ontvangst!

Gerelateerd nieuws