Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Raadsleden gezocht!
Profielschets en procedure

Gepubliceerd: 15 mei 2021

Progressief Altena zoekt kandidaat-raadsleden om de inwoners van Altena te vertegenwoordigen in de volgende gemeenteraadsperiode. De verkiezingen in maart 2022 lijken misschien nog even weg, maar goede voorbereidingen nemen zeker wat tijd in beslag. Dus wees er snel bij: reageren kan nog tot en met 21 juni.

Geschreven door

Progressief Altena Profielfoto 1 1
Progressief Altena
Kees de Waal bij de microfoon tijdens de behandeling van de begroting.
Kees de Waal bij de microfoon tijdens de behandeling van de begroting.

Als lid van de gemeenteraad vertegenwoordig je de inwoners, neem je belangrijke beslissingen over/voor Altena en controleer je op de uitvoering van die beslissingen. Om namens Progressief Altena op de kieslijst te kunnen komen, moeten kandidaten lid zijn (of worden) van Progressief Altena of van één van haar ‘moederpartijen’: PvdA, GroenLinks of D66.

Daarnaast moet een kandidaat-raadslid natuurlijk interesse hebben in gemeentepolitiek en tijd vrij kunnen maken om de raadsvergaderingen voor te bereiden en te volgen. Tijd en interesse is ook nodig voor het werk buiten de raadszaal; voor bijvoorbeeld de werkbezoeken en andere contacten. Om onze kiezers en anderen goed te kunnen vertegenwoordigen, is het belangrijk om te weten wat er bij inwoners, bedrijven, verenigingen, etc. leeft.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die je geschikt lijkt? Lees dan in onze profielschets wat wij van een kandidaat-raadslid vragen. Houd daarbij in gedachten: natuurlijk zoeken we het spreekwoordelijke schaap met vijf poten. We zijn wederom ambitieus en hebben daarom ook een breed profiel geschetst.  Wij streven naar een kieslijst waarop alle mensen samen het gewenste profiel vormen.  Dus voldoe je niet aan alle eisen, maar ben je bereid om te leren en je te ontwikkelen, meld je dan bij de kandidaatstellingscommissie.

De secretaris van de kandidaatstellingscommissie is Anne Nieuwenhuis.

Procedure voor kandidaat-raadsleden

De aanmeldingstermijn sluit al op 21 juni dus reageer snel! Na de sluitingsdatum buigt de kandidaatstellingscommissie zich over de reacties. Vervolgens zal zij alle (mogelijk)geschikte kandidaten uitnodigen voor een gesprek op 26 of 27 juni. Eventueel volgt er nog een tweede gesprek op 10 of 11 juli. 

Kandidaten die voor een tweede gesprek worden uitgenodigd zal worden gevraagd om een integriteitsverklaring te tekenen en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Als dit doorlopen is, zal de kandidatencommissie een advies uitbrengen aan de ledenvergadering van Progressief Altena. Tijdens deze vergadering zullen onze leden stemmen over de definitieve kandidatenlijst. Met de vastgestelde lijst gaat Progressief Altena daarna  de verdere campagne en verkiezingen in.

Deel dit artikel op: