Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]
Schriftelijke vragen

Vragen over communicatie volkstuinen Rijswijk

25 september 2019 heeft gemeente Altena een brief gestuurd aan huurders van volkstuinen aan de Rijswijkse Wiel. Er wordt hen gevraagd of zij bereid zijn om de huur op te zeggen, zodat er door een andere partij een plukroute gerealiseerd kan worden. O.a. vanwege de uiterlijke reactietermijn van 2 weken reageren sommige mensen vooral geschrokken.

Omdat de vraag niet van huurders of andere inwoners van Altena komt, komt de brief niet overeen met de nieuwe werkwijze van gemeente Altena waarbij van onderaf wordt gewerkt. Het is namelijk vooral de bedoeling om initiatieven van inwoners te ondersteunen. Dit alles is voor Progressief Altena aanleiding om enkele vragen aan het College te stellen.

In een reactie laat de gemeente weten inmiddels al met de huurders in gesprek te zijn gegaan. Er is benadrukt dat van dwang om de huur op te zeggen geen sprake is. Er ligt een plan om een plukroute te realiseren zodra er voldoende percelen beschikbaar zijn gesteld. Ook wordt het belang van zowel volkstuinen als een plukroute benadrukt: het combineren van prettige lichaamsbeweging, buiten zijn en veel mooi groen.

Bekijk raadsstuk