Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.

HomeNieuws

Deel dit artikel:
Recreatiezonering Biesbosch in de raad
Gepubliceerd:

De Biesbosch is een gebied waar we allemaal trots op zijn en waar we nog lang van willen genieten.. Om de balans tussen natuur en recreatie in de Biesbosch te behouden, heeft Staatsbosbeheer een ‘recreatiezonering’ voorgesteld. De recreatiezonering is een instrument om de natuur op zijn kwetsbare momenten te ontzien. Dit houdt in dat er rustregelingen zijn zoals de broed- en nachtrustregelingen. En een flexibele regeling voor als er ergens iets bijzonders gebeurt waardoor het recreatieverkeer even moet omvaren.

Geschreven door

Ook wij houden van recreëren in de Biesbosch: wandelend, fietsend en varend. Er is in Altena geen enkele politieke partij die tegenstander is van het varen met motorboten in de Biesbosch. Progressief Altena is op zoek naar de goede balans tussen recreatie en natuur. In het debat vorige week stond de vraag centraal of je te allen tijde de hoogste prioriteit moet geven aan motorvaartuigen en toerisme. Zelfs boven de natuur.

Daar denkt Progressief Altena anders over. Dat is een belofte die niet is na te komen. De bevaarbaarheid, de bereikbaarheid en zeker het genieten (en de beleving) van de Biesbosch zijn voor ons een belangrijke erfenis die we koesteren. Laten we ons er samen voor inzetten om dát te behouden. Een goede balans tussen recreatie en natuur mag daarbij niet ontbreken.

Namens de fractie,

Anne-Wil Maris
Raadslid Progressief Altena

In de Raad

Nieuws

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook