Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!
Progressief Altena - Samen kom je verder
Voor een sociaal, duurzaam en kansrijk Altena.
Wonen

Wonen

Deel ons standpunt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Deel ons standpunt:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ook in Altena is veel vraag naar betaalbare huur- en koopwoningen. Helaas voorziet de huidige woningvoorraad hier in onvoldoende mate in. Ook ontwikkelaars richten zich liever op het midden- en hoogsegment. Er komen te weinig betaalbare huizen bij. De roep van mensen die in Altena willen wonen, maar waarvoor geen geschikt huis is of die de hoge huur of hypotheek niet kunnen betalen, wordt vanwege de hoge nood steeds duidelijker.

De spoed wordt door de gemeente ook gevoeld: ook hier wordt gesproken van een woningcrisis en worden stappen gezet. Progressief Altena ziet een oplossing in een betere afstemming van vraag en aanbod, maar ook in ontwikkelingen zoals tiny houses. Deze moderne kleine woningen zijn relatief snel te ontwikkelen, betaalbaar en op sommige punten aan te passen aan de wensen van de bewoner. Het uitgangspunt van tiny houses is dat alle ruimtes functioneel zijn en dat het toch mogelijk is om comfortabel te wonen. Ook zijn ze vanwege de beperkte ecologische voetafdruk beter voor het milieu.

In hoog tempo veel meer huizen dicht op elkaar bouwen in de beperkte ruimte die er is, is niet de oplossing. Want de gevolgen van klimaatverandering zijn een feit. Het is belangrijk dat mensen ook comfortabel kunnen wonen zonder erg veel energie te gebruiken. Bomen geven schaduw en daarmee verkoeling, groenstroken zorgen voor afwatering en zo zijn er tal van aanpassingen waarmee we relatief eenvoudig kunnen anticiperen op het veranderende klimaat. Het is belangrijk dat de openbare ruimte ruimer wordt ingericht, met meer ruimte en variatie in het groen.

Onze andere standpunten