Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]
Banner Subsidiebeleid - kinderen sporten op voetbalveld
Banner Subsidiebeleid - kinderen sporten op voetbalveld

(Subsidie)beleid voor een mooier Altena

Gepubliceerd: 14 oktober 2020

Veel verenigingen kregen er slapeloze nachten van: eindelijk lag de langverwachte harmonisatie van het subsidie- en accommodatiebeleid op de (digitale) deurmat. Harmonisatie is iets dat hoort bij het worden van één gemeente Altena, al is het maar omdat elke vereniging evenveel recht heeft op gelijke ondersteuning. 

Geschreven door

Anne Wil Maris
Anne-Wil Maris

Dat verenigingen uiteindelijk iets gaan merken van de harmonisatie is onoverkomelijk. Harmonisatie mag wat Progressief Altena betreft echter nooit leiden tot slapeloze nachten of uiteindelijk het omvallen van verenigingen.

Samen op weg naar een mooier Altena

Anne-Wil Maris

De verenigingen in Altena spelen een grote rol in de leefbaarheid en kracht van onze gemeente. Ze zijn het cement in de samenleving: zij zorgen voor verbinding en voor een veerkrachtig Altena. Ze dragen bij aan het welzijn van inwoners, door cultuur en beweging bij mensen samen te brengen. 

Vele vrijwilligers dragen deze verenigingen. En eerlijk gezegd: daar kunnen we trots op zijn. Met z’n allen zorgen zij mede voor vitaliteit. Vanuit deze gedachten hebben we gekeken naar het nieuwe subsidie- en accommodatiebeleid en geluisterd naar de vele reacties uit het veld. En we maakten ons zorgen.

Aangepast subsidie- en accommodatiebeleid

Gisteren is er in de Gemeenteraad van Altena een voorstel aangenomen, waarmee we het college de opdracht geven om het komend jaar samen met de verenigingen, beheerders en exploitanten van accommodaties om tafel te gaan. Samen met onze coalitiepartners hebben we gestreden en geworsteld om uiteindelijk met een goed plan te komen.

Dat betekent voor nu: tijd en ruimte om adem te halen. Tegelijkertijd kunnen we samen een toekomstbestendige begroting maken, met de bijbehorende plannen. We kijken nu al uit naar de mooie projecten die de verenigingen gaan opzetten met de stimuleringssubsidie. En ze doen al zoveel moois! De kans om via wederkerigheid en een stimuleringssubsidie iets voor elkaar te betekenen past bij het gedachtegoed van Progressief Altena.

Dat betekent voor straks: samen werken aan een mooier Altena. Met een accommodatiebeleid dat duurzaam en toekomstbestendig is. Met een bloeiend verenigingsleven waar we genieten van -en meedoen aan- sport en cultuur. Voor een gemeente waar welzijn hoog in het vaandel staat. 

Anne-Wil Maris
Fractie Progressief Altena

Ps. Het is ons volstrekt duidelijk dat de financiële lijstjes in de raadsstukken onvolledig  zijn. Aarzel dus niet en mail of bel ons als je ziet dat het beeld voor jouw verenging of accommodatie niet klopt en dus niet past bij je begroting.

Deel dit artikel op: