Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Verslag Politiek Café ‘Wonen in Altena’

Gepubliceerd: 18 oktober 2013

Maandagavond 14 oktober was het gezellig druk bij het Politiek Café in ’t Wapen van Emmickhoven.

Het Politiek Café werd georganiseerd door Progressief Altena. Dit is de uit de PvdA, D66 en Groen Links ontstane nieuwe partij die in de drie Altena gemeente meedoet aan de verkiezingen in 2014.

Het thema van deze bijeenkomst was ‘Wonen in Altena’. Inleiders van het thema waren mevrouw Susan Goes van Woonservice Meander uit Werkendam en de heer Adriaan van Mierlo van het Service Instituut voor duurzaam bouwen VIBA-expo uit Den Bosch. Naar aanleiding van hun voorzetten ontstond een geanimeerde discussie over de mogelijkheden voor starters op de woningmarkt en de (on-) mogelijkheden van duurzaam bouwen.

Woonservice Meander onthulde een tipje van de sluier van haar plannen voor de verkoop van casco- woningen aan starters voor bedragen rond de € 100.000 in Eethen en Andel. Hierdoor wordt het ook voor starters weer mogelijk de eerste stap op de woningmarkt te zetten. Van Mierlo verbaasde de aanwezigen door te stellen dat de trend van het bouwen met natuurlijke materialen alleen niet zaligmakend is: ‘Plutonium is ook een natuurproduct, toch zou ik het niet in huis willen hebben’. Hij gaf aan dat gemeenten verder kunnen komen met duurzaam bouwen wanneer er meer integraal gewerkt wordt op de gemeentehuizen. Door ambtenaren én bestuurders.

Vanuit de zaal kwamen vragen over de toewijzing van woningen en de opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij woningen. Vanwege de tijd werd de gezamenlijke discussie op een gegeven moment beëindigd, maar aan de gezellige bar van ’t Wapen van Emmickhoven liepen de gesprekken over het wonen in Altena nog lang door. Om half twaalf verlieten de laatste gasten het Politiek Café om hun gehuurde of eigen, meer of minder duurzame woning weer op te zoeken.

Het volgende Politiek Café wordt gehouden op 18 november. Het thema van deze avond is ‘Zorg in Altena’ en vindt plaats in Wijkestein in Aalburg. Daarna wordt op 21 november in Xinix in Nieuwendijk een speciaal Politiek Jongerencafé gehouden.

Deel dit artikel op: