Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!

Progressief Altena - Samen kom je verder

Wij zijn anders. Sociaal en duurzaam. Een partij voor vrije geesten.

HomeNieuws

Deel dit artikel:
Vragen over gevonden dieren
Gepubliceerd:

De afgelopen maanden ontstond er met regelmaat verwarring op het moment dat er een dier gevonden werd. Waar eerdere jaren Stichting Dierenambulance Altena ingeschakeld kon worden werd er nu geadviseerd de gemeente te bellen, waarna mensen diverse keren werden doorgeschakeld en uiteindelijk nog steeds met het gevonden dier zaten.

Geschreven door


Progressief Altena heeft het dierenwelzijn hoog in het vaandel staan en ziet deze verwarring graag opgelost zodat gevonden dieren snel en vakkundig kunnen worden opgehaald.

Hieronder leest u onze vragen aan het college:

DA Altena 2

Geacht College van Burgemeester en Wethouders,

Binnen onze mooie gemeente leven mens en dier samen. Daarbij komt het voor dat (huis)dieren onverhoopt weglopen en door andere inwoners gevonden worden.
Op dit moment is het niet duidelijk waar inwoners terecht kunnen met gevonden dieren. Inwoners zouden moeten bellen naar de gemeente waar ze meerdere keren worden doorverwezen en waarna alleen een melding van vermissing kan worden gemaakt en het gevonden dier niet daadwerkelijk opgehaald kan worden.

Deze dieren kunnen wel op passende wijze door Stichting DierenAmbulance Altena worden opgehaald.
Stichting dierenambulance heeft gespecialiseerde vrijwilligers die precies weten hoe zij de dieren moeten benaderen.

Progressief Altena heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan, en vindt het dan ook belangrijk dat dit goed georganiseerd is. Wij vinden het dan ook onwenselijk dat er misverstanden kunnen ontstaan over waar mensen terecht kunnen met gevonden dieren.
Ingevolge artikel 53 van het reglement van orde ziet de fractie van Progressief Altena graag de volgende vragen beantwoord;

1. Vindt het college ook dat het voor inwoners duidelijk moet zijn waar zij terecht kunnen op het moment dat zij een dier vinden? En dat hierin een lijn getrokken moet worden en dat dit zowel buiten als binnen kantooruren hetzelfde moet zijn?

2. Is het college het met ons eens dat het welzijn van de dieren voorop moet staan?

3. Kan het college ons standpunt onderschrijven dat het ophalen van gevonden dieren door specialisten (van de dierenambulance) gedaan moet worden, die goed weten hoe zij een dier moeten benaderen?

4. Wanneer bovenstaande vragen positief beantwoord worden, is het college bereid afspraken te maken met de dierenambulance over een passende vergoeding? Eventueel in de vorm van een contract?

Namens de fractie van Progressief Altena
Rieka Verbeek-Vos en Fenneke Snippe

Zie ook

Klimaat

Ondersteunen van mensen bij isoleren van huizen
Groene dorpskernen

Zie ook

Mobiliteit

Verbeteren openbaar vervoer

Zie ook

Gezond

Atletiekbaan en PSV De Nieuwe Roef
Volkstuinen Rijswijk
Ieder kind kan op zwemles

Zie ook