Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Schriftelijke vragen over snelle vaart in gemeente Altena

Tijdens de warme maanden zoeken veel inwoners de talrijke strandjes op en zoeken verkoeling in de omliggende rivieren en plassen. Veel mensen zwemmen of dobberen op luchtbedden of varen rond in bootjes van divers kaliber.

Afgelopen week werden we opgeschrikt door een aantal calamiteiten met snelle voertuigen te water en zwemmers. Het is een bekend gegeven dat met name door de snelheid en de golfslag een zwemmer gemakkelijk aan het zicht van een speedboot of jetski kan ontsnappen. Bij een daarop volgende botsing is het leed nauwelijks te overzien.

Progressief Altena ziet daarom graag dat deze snelle vaartuigen enkel op aangewezen plaatsen hun gas open mogen zetten, zodat ongelukken op het water zoveel mogelijk worden voorkomen: “Voor het aangenaam recreëren aan en op ons water is er ons veel aan gelegen om gebieden en vaarstroken voor snelle vaart te reguleren”, aldus Maris en van den Ende.

“Daarom vragen wij namens onze fractie het college te onderzoeken of (waar en hoe) gebieden voor deze snelle voertuigen aangewezen kunnen worden. De inzet van een speciale Boa te water lijkt ons geen overbodige luxe tijdens de warme zomermaanden.”

Onze schriftelijke vragen

De beantwoording van onze schriftelijke vragen vind je hier.