Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Wat hebben we te leren van de opkomst van rechtse partijen in Nederland, ook in de gemeente Altena?

Als Progressief Altena, het samenwerkingsverband van PvdA, GroenLinks en D66 in de gemeente Altena, zijn we geschrokken van de hoge scores van rechtse partijen bij de Tweede Kamer verkiezingen in het najaar 2023. Het is te gemakkelijk om allerlei verwijten te maken aan rechtse partijen en hun inhoudelijk niet serieus te nemen. De hoge scores voor rechtse partijen maken het noodzakelijk om een goede verklaring te hebben waarom ze zo goed gescoord hebben? Welke ontevredenheid is er over progressieve politiek in Nederland? Zijn er zaken die we niet goed aangepakt hebben en die vanaf heden anders moeten.

Geschreven door

Ook als Progressief Altena zijn we bezig met de vraag hoe we nog meer en nog beter midden in de samenleving kunnen staan, ook in de gemeente Altena. Belangrijk om continue in dialoog te zijn en te blijven met de inwoners van onze mooie gemeente.

Op een speciale discussie avond (donderdagavond, 28 maart 2024, vanaf 20:00 in Fort Giessen, te Giessen) gaan de leden van Progressief Altena met elkaar in discussie hoe we de uitslag en de hoge scores van rechtse partijen moeten duiden. Ook proberen we nog beter te bepalen wat dit eventueel moet betekenen voor het politiek handelen van Progressief Altena. Wethouder Anneloes van Hunnik, PA fractievoorzitter Christian Alderliesten en PA voorzitter Roel van der Poort zullen alle drie een bondige inleiding verzorgen op dit thema, waarna we als leden en introducees van Progressief Altena met elkaar in discussie zullen gaan